Ελλάδα

Λένα Διβάνη: Παραιτήθηκε από τη Νομική Σχολή Αθηνών

Λένα Διβάνη: Παραιτήθηκε από τη Νομική Σχολή Αθηνών
Λένα Διβάνη: Η συγγραφέας και καθηγήτρια Ιστορίας Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική Σχολή Αθηνών, ανακοίνωσε στο Facebook την παραίτησή της.

Η συγγραφέας και καθηγήτρια Ιστορίας Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική Σχολή Αθηνών, Λένα Διβάνη ανακοίνωσε με μια δημοσίευση της στο Facebook  στους διαδικτυακούς φίλους της την παραίτησή της σχολιάζοντας κατακριτέα τα επεισόδια που διαδραματίζονται στα ελληνικά πανεπιστήμια με αφορμή τις επιθέσεις στην ΑΣΟΕΕ. Η κα. Διβάνη που δίδασκε ελληνική και βαλκανική ιστορία εξωτερικής πολιτικής του 20ού αιώνα σε προπτυχιακό επίπεδο και μειονοτικά προβλήματα των Βαλκανίων σε μεταπτυχιακό, χρησιμοποίησε στίχους από ποιήμα του Γουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς, ενώ η συνοδευτική φωτογραφία είναι από κάποιο πανεπιστημιακό κτίριο που έχει βανδαλιστεί από φοιτητές και αστυνομία. Λένα Διβάνη

Στην ανάρτησή της γράφει:

«Το ελληνικό πανεπιστήμιο μου θυμίζει όλο και πιο πολύ τους στίχους από το Second coming του Yeats: The best lack all conviction, while the worst Are full of passionate intensity… Άρα κατά πάσα πιθανότητα the center cannot hold. Γι αυτό και σήμερα υπέβαλα την παραίτησή μου από τη σχολή».

Λίγα λόγια για εκείνη

Η Λένα Διβάνη (Βόλος, 1955) είναι Ελληνίδα συγγραφέας και καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει ελληνική και βαλκανική ιστορία εξωτερικής πολιτικής του 20ού αιώνα σε προπτυχιακό επίπεδο και μειονοτικά προβλήματα των Βαλκανίων σε μεταπτυχιακό. Υπήρξε Επισκέπτρια Μελετήτρια (Visiting Research Fellow) στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, στο Βασιλικό Κολλέγιο (King’s College) του Λονδίνου, δύο φορές στα Αρχεία της Κοινωνίας των Εθνών (League of Nations Archives) στη βιβλιοθήκη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και υπότροφος του Ελληνικού Ινστιτούτου (Greek Institute) στο Καίμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Λένα Διβάνη

Συνεργάστηκε με το ιστορικό αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας με αντικείμενο τη δημοσίευση των διπλωματικών εγγράφων της Ελλάδας που σχετίζονται με τα εθνικά θέματα. Συνεργάστηκε επίσης με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στην κατάρτιση βιβλιογραφικής πρότασης για το πρόβλημα των μειονοτήτων και με το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού με θέμα την ελληνική διασπορά.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments