Διεθνή

SpaceX – NASA: Θα στείλει ανθρώπινα μυϊκά κύτταρα στο διάστημα για να ερευνήσει τα «μυστικά» της γήρανσης

SpaceX – NASA: Θα στείλει ανθρώπινα μυϊκά κύτταρα στο διάστημα για να ερευνήσει τα «μυστικά» της γήρανσης
SpaceX - NASA: Μια εκτόξευση πυραύλου θα μεταφέρει την επόμενη βδομάδα ανθρώπινα μυϊκά κύτταρα στο διάστημα σε μια νέα προσπάθεια για την γήρανση.

Με το ιδιαίτερο όνομα «MicroAge», η έρευνα SpaceX – NASA διεξάγεται από Βρετανούς ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους βασικός στόχος είναι να αποκαλυφθεί γιατί οι μύες  χαλαρώνουν με το πέρασμα της ηλικίας και πώς θα μπορούσαμε ενδεχομένως να επιβραδύνουμε τη διαδικασία γήρανσις τους στη Γη. SpaceX - NASA

Τα κύτταρα,θα έχουν το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού

«Οι αστροναύτες στη μικροβαρύτητα χάνουν τη μυϊκή τους μάζα και τη δύναμή τους με πιο γρήγορο ρυθμό σε σύγκριση με όσους είναι στη Γη, παρέχοντας ένα μοναδικό μοντέλο για τον γρήγορο προσδιορισμό των μηχανισμών που κρύβονται πίσω από την απώλεια μυών όχι μόνο στους αστροναύτες, αλλά και σε σχέση με τους ηλικιωμένους»,  είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Αν Μακαρντλ από το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Όπως και στα άλλα ταξίδια της SpaceX, αυτό το διαστημόπλοιο θα απογειωθεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα και θα συνδεθεί με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μόλις βρεθεί σε τροχιά. Τα κύτταρα, τα οποία έχουν το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, θα υποβληθούν σε διάφορα πειράματα στη μικροβαρύτητα στον σταθμό. Για να γίνει η αποστολή των κυττάρων, η ομάδα έπρεπε να συρρικνώσει τον ηλεκτρονικό της εξοπλισμό από μέγεθος ενός γραφείου σε μέγεθος ενός πακέτου από τραπουλόχαρτα. SpaceX - NASA

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Η SpaceX, με πλήρη ονομασία Space Exploration Technologies Corp., είναι αμερικανική ιδιωτική εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας και παροχής υπηρεσιών διαστημικών μεταφορών. Η έδρα της βρίσκεται στο Χόθορν της Καλιφόρνια, όπου και ιδρύθηκε το 2002 από τον επιχειρηματία Ίλον Μασκ, με στόχο να μειώσει το κόστος των διαστημικών μεταφορών και να αναπτύξει την τεχνολογία για τον εποικισμό του Άρη. Στα πλαίσια αυτών των στόχων, η SpaceX έχει αναπτύξει την Οικογένεια πυραύλων Falcon και την οικογένεια διαστημικών οχημάτων Dragon, συστήματα που σήμερα χρησιμοποιούνται αμφότερα για τη μεταφορά φορτίων σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments