Οικονομία

Ακρίβεια σούπερ μάρκετ: Ποια βασικά προϊόντα αναμένεται να πάρουν «φωτιά»

Ακρίβεια σούπερ μάρκετ: Ποια βασικά προϊόντα αναμένεται να πάρουν «φωτιά»
Ακρίβεια σούπερ μάρκετ: Μπροστά σε ανατιμήσεις “φωτιά” αναμένεται να βρεθούν το αμέσως προσεχές διάστημα οι καταναλωτές εξαιτίας της ακρίβειας σε σε βασικά είδη στα σούπερ μάρκετ.

Μπροστά σε ανατιμήσεις “φωτιά” αναμένεται να βρεθούν το αμέσως προσεχές διάστημα οι καταναλωτές εξαιτίας της ακρίβειας σε σε βασικά είδη στα σούπερ μάρκετ. Η ολοένα και μεγαλύτερες αυξήσεις λόγω της ενεργειακής κρίσης όπως είναι φυσικό θα προκαλέσουν ακόμη και διψήφιες αυξήσεις σε είδη όπως ο καφές, το λάδι, τα δημητριακά κ.α.

Περίπου σε μια μέση κατάσταση με αύξηση κατά 8% θα εμφανιστεί σε βασικά είδη διατροφής, όπως, αλεύρι, δημητριακά, ζυμαρικά, λάδι, κατεψυγμένα, μπισκότα και είδη προσωπικής φροντίδας.

Ακρίβεια σούπερ μάρκετ: Που αναμένονται ανατιμήσεις

Από 15 Ιανουαρίου ανατιμήσεις αναμένονται σε άλευρα, τυροκομικά, αλλαντικά, βούτυρα-μαργαρίνες, γαλακτοκομικά, δημητριακά, ζυμαρικά, καφέ, ζάχαρη, ελαιόλαδο, ροφήματα, σοκολάτες, είδη ζαχαροπλαστικής, τοματικά-κονσέρβες, αρτοσκευάσματα-φρυγανιές, αυγά, κατεψυγμένα τρόφιμα, σακούλες απορριμμάτων, χαρτί υγείας-χαρτί κουζίνας-χαρτοπετσέτες και απορρυπαντικά.

Ακρίβεια σούπερ μάρκετ: Τι απάντησε στο pagenews.gr ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης για τις αυξήσεις στις τιμές

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο pagenews.gr και την εκπομπή Opinion Leader με το Δημήτρη Τάκη σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λόγω της παγκόσμιας κρίσης που επικρατεί στα ενεργειακά αλλά και αναφορικά με τον πληθωρισμό.

Ο υπουργός συγκεκριμένα ανέφερε:  Η παγκόσμια οικονομία διανύει μια ακραία, πληθωριστική φάση. Όπως ξέρετε ο πληθωρισμός για την Ευρωζώνη, ήταν στο 5 % μεσοσταθμικά. Είναι ο υψηλότερα καταγεγραμμένος πληθωρισμός. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο αντίστοιχος πληθωρισμός ήταν στο 7%. Είναι ο μεγαλύτερος πληθωρισμός. Άρα τρόπους να μην έχουμε αυξήσεις στις τιμές, σήμερα δεν υπάρχει. Αυξήσεις θα έχουμε. Γιατί θα έχουμε; Γιατί αυξάνονται παντού στον κόσμο, άρα θα αυξάνονται και εδώ. Καθότι η οικονομία μας, είναι συνδεδεμένη με τις ξένες οικονομίας. Στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε εισαγωγές ενέργειας και πρώτων υλών. Άρα είναι αδύνατον, αφού αγοράζουμε όλοι ακριβότερα από το εξωτερικό, να μην πουλάμε και ακριβότερα στο εσωτερικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments