Τεχνολογία

Instagram: Ετοιμάζει μία νέα αλλαγή στην αρχική σελίδα

Instagram: Ετοιμάζει μία νέα αλλαγή στην αρχική σελίδα
Instagram: Το γνωστό κοινωνικό δίκτυο έχει ήδη ανακοινώσει πολλές αλλαγές, όμως αυτή πρόκειται να αλλάξει τελείως την αρχική σελίδα.
Instagram: Το γνωστό κοινωνικό δίκτυο έχει ήδη ανακοινώσει πολλές αλλαγές, όμως αυτή πρόκειται να αλλάξει τελείως την αρχική σελίδα.

Το Instagram συνεχίζει να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά, ενώ πρόκειται να αποκτήσει σύντομα μια νέα λειτουργία. Πρόσφατα μάλιστα το γνωστό κοινωνικό δίκτυο έφτασε νέο ρεκόρ πλησιάζοντας τους 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Το γνωστό κοινωνικό δίκτυο συνεχίζει τις διαφοροποιήσεις στην αρχική σελίδα. Ο επικεφαλής του, Adam Mosseri, να μοιράζεται ένα βίντεο στο οποίο αποκαλύπτει πως ξεκινούν δοκιμές για ένα διαφορετικό αρχικό feed, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν τι θέλουν να βλέπουν.

Συγκεκριμένα, οι τρεις επιλογές που θα υπάρχουν είναι οι εξής:

  • Το Home θα είναι το feed που γνωρίζετε σήμερα, μπλέκοντας τις πρόσφατες δημοσιεύσεις των φίλων σας με άλλα posts της πλατφόρμας που ο αλγόριθμος θεωρεί πως πρέπει να δείτε.
  • Το Following θα δείχνει με χρονολογική σειρά τα posts όλων των accounts που ακολουθείτε, χωρίς να μπλέκεται κανένας αλγόριθμος.
  • Το Favorites είναι ένα νέο feed αρχικής σελίδας, το οποίο θα δείχνει μόνο περιεχόμενο από χρήστες που ορίσατε εσείς, όπως για παράδειγμα οι στενοί σας φίλοι, η οικογένειά σας κλπ

Ο στόχος του Instagram

Προσπαθεί απεγνωσμένα να μείνει μπροστά από το TikTok, την ταχέως αναπτυσσόμενη εφαρμογή βίντεο σύντομης μορφής που μόλις ξεπέρασε τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες τον Σεπτέμβριο — μόλις τρία χρόνια αφότου η εφαρμογή συγχωνεύθηκε με το Musical.ly και έγινε ευρέως διαθέσιμη. Ενώ το Instagram εξακολουθεί να ξεπερνά την πλατφόρμα, προς το παρόν, δεν είναι σαφές πόσο θα διαρκέσει αυτό. Το Instagram έχει κυκλοφορήσει μια λειτουργία μετά την άλλη που μοιάζει απλώς με το TikTok και το Reels Visual Reply που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι μόνο το πιο πρόσφατο παράδειγμα.

Βέβαια, η δική του εσωτερική μελέτη διαπίστωσε ότι η πλατφόρμα μπορεί να επιδεινώσει προβλήματα εικόνας σώματος σε νεαρά κορίτσια και έχει επίσης κατηγορηθεί ότι διευκολύνει τους έφηβους να βρουν ναρκωτικά. . Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα, η πλατφόρμα κυκλοφόρησε μια λειτουργία “take a break”, η οποία προτρέπει τους χρήστες να κλείσουν την εφαρμογή εάν την χρησιμοποιούσαν για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα και επίσης ανακοίνωσε ότι εισάγει νέα γονική ελέγχους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments