Οικονομία

Credit Suisse: Ο πρόεδρος της παραβίασε τους κανονισμούς της καραντίνας και παραιτήθηκε

Credit Suisse: Ο πρόεδρος της παραβίασε τους κανονισμούς της καραντίνας και παραιτήθηκε
Credit Suisse: Εντελώς απρόσμενη ήταν η παραίτηση του Αντόνιο Χόρτα Οζόριο προέδρου της Credit Suisse καθώς παραβίασε τους κανονισμούς καραντίνας στη Βρετανία και στην Ελβετία.

Εντελώς απρόσμενη ήταν η παραίτηση του Αντόνιο Χόρτα Οζόριο προέδρου της Credit Suisse καθώς παραβίασε τους κανονισμούς καραντίνας στη Βρετανία και στην Ελβετία.

Τον περασμένο μήνα έγινε γνωστό ότι ο πορτογαλο-βρετανός τραπεζίτης είχε παρακολουθήσει τον τελικό του τουρνουά τένις στο Γουίμπλεντον τον Ιούλιο του 2021, διάστημα κατά το οποίο οι βρετανικοί κανονισμοί διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού προέβλεπαν ότι έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς η Ελβετία περιλαμβανόταν στον κατάλογο των «περιοχών υψηλού κινδύνου».

Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, η παραβίαση των κανονισμών καραντίνας τιμωρείται με πρόστιμο από 1.000 έως και 10.000 λίρες. Επιπλέον, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι παραβίασε πρόσφατα και τους ελβετικούς κανονισμούς, όταν έφθασε στην Ζυρίχη στις 28 Νοεμβρίου, και αναχώρησε μόλις τρεις ημέρες αργότερα, ενώ έπρεπε να μείνει σε καραντίνα δέκα ημερών.

«Λυπούμαι για το γεγονός ότι μια σειρά προσωπικών ενεργειών μου οδήγησαν την τράπεζα σε δυσκολίες και υπονόμευσαν τη δυνατότητά μου να την εκπροσωπώ, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Πιστεύω ότι η παραίτησή μου είναι προς το συμφέρον της τράπεζας και των μετόχων της αυτή την κρίσιμη στιγμή», αναφέρει ο κ. Χόρτα-Οζόριο σε ανακοίνωσή του. Ως αντικαταστάτης του ορίστηκε το μέλος του Δ.Σ. της Credit Suisse ‘Αξελ Λέμαν.

Το who is who του Aντόνιο Όρτα Οσόριο 

Ο Αντόνιο Όρτα Οσόριο γεννήθηκε στη Λισαβόνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Πορτογαλίας. Έγινε μέλος της Citibank στην Πορτογαλία και σύντομα εντάχθηκε στο δυναμικό της Goldman Sachs στη Νέα Υόρκη. Ο τραπεζίτης αργότερα μετακόμισε στη Βραζιλία και έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της Banco Santander Brazil και πρόεδρος του ομίλου Santander στη Βραζιλία.

Το 2011 διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του τραπεζικού ομίλου Lloyds. Το 2017, ο τραπεζικός όμιλος Lloyds ανακοίνωσε ότι θα μείωνε τις αμοιβές του αφεντικού του κατά 228.000 λίρες, αφού αποκαλύφθηκε ότι είχε λάβει 51,4 εκατομμύρια λίρες από τότε που έγινε διευθύνων σύμβουλος το 2011.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments