Ελλάδα

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου διέταξε ο εισαγγελέας

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου διέταξε ο εισαγγελέας
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Ο εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ζήτησε άρση απορρήτου.

Ο βιασμός στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει μεγάλο κύμα συμπαράστασης προς την 24χρονη Γεωργία Μπίκα. Για πρώτη φορά η 24χρονη μιλά μπροστά στην κάμερα σχετικά με τα όσα κατήγγειλε για τον ομαδικό βιασμό που υπέστη σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Αξίζει να υπενθυμιστεί πως για το ζήτημα αυτό έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση για κύκλωμα μαστρωπείας.

Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, διέταξε ο εισαγγελέας. Σε πρώτη βάση, θα αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του θύματος για να διαπιστωθεί με ποιους μίλησε πριν το πάρτι, όταν έφυγε αλλά και το επόμενο πρωί. Ηλεία

Τι δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις, στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη Γεωργία Μπίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, δείγματα που ελήφθησαν θα αποσταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών. Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας. Μέχρι στιγμής, οι Αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη 27χρονου, αλλά μετά την απολογία του, κατά την οποία αρνήθηκε τον βιασμό, ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τι ανέφερε ο κ. Ζιώγας

Η 24χρονη φέρεται να κατήγγειλε άλλα δύο πρόσωπα, πλην του 27χρονου, και στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση φαίνεται να αναγνώρισε τον έναν από τους δύο. Στο μεταξύ, «εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στο πρώτο και τρίτο τεταρτημόριο, στη μεσότητα», φαίνεται να δείχνουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την 24χρονη, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της 24χρονη, Θανάσης Ζιώγας, σύμφωνα με τον οποίο η εξέταση έγινε το βράδυ της επομένης της Πρωτοχρονιάς και τα αποτελέσματα περιήλθαν στα χέρια του.

Ο κ. Ζιώγας είπε ακόμη ότι υπάρχουν καταγγελίες δύο γυναικών που έφτασαν στο γραφείο του και καταθέτουν ότι βιάστηκαν – η μία το 2016 και η άλλη το 2018 – «με τον ίδιο τρόπο, όχι ακριβώς με τα ίδια πρόσωπα». Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση «σε όλες τις γυναίκες, οι οποίες υπέστησαν βία, να βγουν χωρίς φόβο και πάθος να καταγγείλουν το γεγονός αυτό κι εγώ θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι δικαστικές και ανακριτικές Αρχές λειτουργούν και ότι θα υπάρχει πλήρης προστασία και πλήρης διερεύνηση του θέματος αυτού εις βάθος».

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί της 24χρονης

Η κοπέλα από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι κάτι της έριξαν στο ποτό της προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις της. Εάν τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιωθούν αυτό σημαίνει ότι η κατηγορία μπορεί να αναβαθμιστεί σε βιασμό και πιθανόν σε ομαδικό βιασμό, καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιοι προσπάθησαν να την παραλύσουν προκειμένου να ασελγήσουν πάνω της.

Ειδικότερα η 24χρονη έχει καταθέσει ότι αναγνώρισε δύο άτομα και είπε ότι θυμάται ακόμα ένα άτομο να υπάρχει στο δωμάτιο. Με το δεδομένο των τοξικολογικών εξετάσεων τόσο ο 27χρονος θα κληθεί ξανά να καταθέσει όσο και ο δεύτερος που κατονόμασε η κοπέλα, ενώ το στοιχείο αυτό μπορεί να αναβαθμίσει την κατηγορία για ομαδικό βιασμό, που επισύρει ποινή ισοβίων. Την ίδια στιγμή τα νέα δεδομένα φωτίζουν και την παράλληλη έρευνα για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας.

«Οι γυναίκες να μιλούν στις Αρχές»

«Είναι απορίας άξιο πώς ξεφυτρώνουν ανθρωπόμορφα τέρατα παντού. Όλες οι γυναίκες, θα πρέπει να δηλώνουν το παραμικρό στις αστυνομικές αρχές για να γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις. Να τους προλαβαίνουμε. Για την υπόθεση υπάρχει ακόμα έρευνα, ψάχνουμε να βρούμε ποιοι συμμετείχαν στην αποτρόπαια πράξη και κακοποίησαν το θύμα», είπε στo MEGA σχετικά με την υπόθεση ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Το κύκλωμα φαίνεται να λειτουργούσε παντού, και σε νησιά, είχαμε και στο παρελθόν πάρτι με ανθρώπους από τα Αραβικά Εμιράτα που έρχονταν στη χώρα μας για το σκοπό αυτό», σημείωσε. «Κάθε πράξη βίας που αντίκειται στην επιθυμία κάποιου, αποτελεί βίαια και εγκληματική πράξη», τόνισε ακόμα ο κ. Μπαλάσκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments