Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Το Μάρτιο η υποβολή – Σε 8 δόσεις η πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Φορολογικές δηλώσεις: Το Μάρτιο η υποβολή – Σε 8 δόσεις η πληρωμή του φόρου εισοδήματος
Φορολογικές δηλώσεις: Το Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η φετινή υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2021.

Το Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η φετινή υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2021. Το υπουργείο Οικονομικών αλλά και η ΑΑΔΕ ετοιμάζονται για τη φετινή υποβολή, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «ο φόρος εισοδήματος θα ξεκινήσει να πληρώνεται από τον Ιούλιο, σε 8 δόσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος συγχρονισμός και να μην παρουσιαστούν αρρυθμίες που θα πάνε πίσω το εγχείρημα.

Έχει ήδη προηγηθεί η απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, με την οποία καλούνται τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και οι φορείς του Δημοσίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 στην ΑΑΔΕ τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, μερισμάτων για το φορολογικό έτος 2021.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πως θα πληρωθεί ο φόρος εισοδήματος

Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να δοθεί ανάσα στους φορολογούμενους, οι οποίοι θα έχουν τον χρόνο να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, σε πολύ περισσότερες δόσεις και κατά συνέπεια μικρότερο ποσό ανά μήνα. Να σημειωθεί ότι σε 10 ή 12 δόσεις, θα πληρωθεί ο νέος ΕΝΦΙΑ, ο οποίος αναμένεται φθάσει σε 6,3 εκατ. ιδιοκτητών ακινήτων μέσα στον Μάρτιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments