Οδηγός

Εισφορά αλληλεγγύης 2022: Προς κατάργηση το 2023 για το Δημόσιο και τους συνταξιούχους

Εισφορά αλληλεγγύης 2022: Προς κατάργηση το 2023 για το Δημόσιο και τους συνταξιούχους
Εισφορά αλληλεγγύης 2022: Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους δρομολογεί η κυβέρνηση εντός του 2023.

Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους δρομολογεί η κυβέρνηση εντός του 2023. Μέσω του Tαμείου Ανάκαμψης η κυβέρνηση προωθεί ένα σύστημα επιβράβευσης των δημοσίων υπαλλήλων, που θα κινείται παράλληλα με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και για τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους θα έχει ως συνέπεια από την 1η-1-2023 και μετά να πάψουν να επιβαρύνονται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης:

  • Οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι με ετήσιες αποδοχές άνω των 12.000 ευρώ.
  • Οι δημόσιοι λειτουργοί, δηλαδή οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι δικαστικοί, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι πανεπιστημιακοί, οι ερευνητές και οι λοιποί δημόσιοι λειτουργοί, των οποίων τα ετήσια εισοδήματα από μισθούς υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ.
  • Οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα το 2022 έχει ως αποτέλεσμα οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα να έχουν αύξηση στο καθαρό εισόδημα, η οποία κυμαίνεται από 22 έως και 676 ευρώ τον χρόνο ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Έρχεται bonus system στο Δημόσιο

Στο τραπέζι βρίσκεται, μια ακόμα μεγάλη αλλαγή στο Δημόσιο: η εισαγωγή bonus system σε επιλεγμένες υπηρεσίες. «Το μισθολόγιο αποτέλεσε μια μεγάλη μεταρρύθμιση αλλά εμπεριέχει την αδυναμία προσαρμογής στα δεδομένα της αγοράς εργασίας», σημείωσε η ίδια πηγή, συμπληρώνοντας ότι το σύστημα αυτό θα μπορούσε να στηρίζεται σε δύο πυλώνες μόνιμων στόχων και επιβραβεύσεων και επιπλέον στοχευμένων τομέων που σχετίζονται με την υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων.

«Δεν ψάχνουμε τρόπο να δώσουμε ένα ακόμα επίδομα στο Δημόσιο» ανάφερε η πηγή, παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειες στην υποβολή προτάσεων και από το υπουργείο Εσωτερικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments