Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Φαρμακοποιός: Τον συνέλαβαν επειδή πουλούσε παράτυπα συνταγογραφημένα σκευάσματα

Θεσσαλονίκη – Φαρμακοποιός: Τον συνέλαβαν επειδή πουλούσε παράτυπα συνταγογραφημένα σκευάσματα
Θεσσαλονίκη - Φαρμακοποιός: Τον συνέλαβαν έπειτα από έλεγχο στο φαρμακείο επειδή ανακάλυψαν ότι πουλούσε παράτυπα συνταγογραφημένα σκευάσματα.

Στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος συνέλαβαν φαρμακοποιό στη Θεσσαλονίκη για βαρύ αδίκημα. Όπως εξακριβώθηκε, σύμφωνα με το grtimes.gr, ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός είχε στα ράφια του φαρμακείου του παράνομα  μεγάλο αριθμό φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία είχαν ήδη συνταγογραφηθεί και δεν έφεραν το μέρος της ταινίας γνησιότητας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, το οποίο επικολλάται στις συνταγές.

Θεσσαλονίκη - Φαρμακοποιός

Τι κατασχέθηκε από το εν λόγω φαρμακείο

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, στο φαρμακείο που βρίσκεται σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.659 συσκευασίες φαρμακευτικών σκευασμάτων, που δεν έφεραν το προαναφερόμενο μέρος της ταινίας γνησιότητας του ΕΟΦ, μεταξύ των οποίων και 200 συσκευασίες ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, που περιείχαν συνολικά 4.796 δισκία, λόγος για τον οποίο η αστυνομία προέβη στη σύλληψη του φαρμακοποιού.

Θεσσαλονίκη - Φαρμακοποιός

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα φαρμακευτικά σκευάσματα παρόλο που είχαν συνταγογραφηθεί σε προγενέστερο χρόνο, οι συνταγές δηλώθηκαν ψευδώς ότι εκτελέσθηκαν από το εν λόγω φαρμακείο, ενώ τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν παραδόθηκαν στους δικαιούχους.

Τα ναρκωτικά φαρμακευτικά σκευάσματα θα αποσταλούν για εξέταση στην αρμοδία Χημική Υπηρεσία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον προσδιορισμό της ζημίας καθώς και τυχόν άλλων αδικημάτων σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments