Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει τα αντανακλαστικά να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις αν χρειαστεί

Χρήστος Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει τα αντανακλαστικά να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις αν χρειαστεί
Χρήστος Σταϊκούρας: Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του επεσήμανε πως η κυβέρνηση έχει τα αντανακλαστικά να βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις αν χρειαστεί.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του επεσήμανε πως η κυβέρνηση έχει τα αντανακλαστικά να βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις αν χρειαστεί. “Θα πρέπει να μαζευόμαστε. Μετά από μια διετία που η χώρα αύξησε σημαντικά τα πρωτογενή της ελλείμματα, σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια προσαρμογή προς την Δημοσιονομική Σταθερότητα το 2022. Αυτό δεν σημαίνει απόσυρση των μέτρων στήριξης, σημαίνει σταδιακή απόσυρση και στοχευμένη στήριξη για όσο χρειαστεί. Άρα και η Ελλάδα το 2022 δεν είπε ότι δεν θα βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Βοηθά και το ύψος των μέτρων εκτιμάται ότι θα ανέλθει με τα σημερινά δεδομένα στα 3,7 δισ. ευρώ. Απλά η έκταση της βοήθειας δεν θα είναι η ίδια όσο επιστρέφει η κανονικότητα, όπως ισχύει πανευρωπαϊκά” τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Το γεγονός ότι έχουμε 2 ταυτόχρονες κρίσεις, ενεργειακή-πληθωρισμού και υγειονομική δεν σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει γρήγορα αντανακλαστικά αν χρειαστεί προκειμένου να βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επεσήμανε ο υπουργός.

Χρήστος Σταϊκούρας: Για το ΦΠΑ

Σχετικά με τον ΦΠΑ, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι αξιολογήθηκε το σύνολο του ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα και θεωρήθηκε ότι «στις αρχές του έτους δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις οι οποίες και να έχουν ένα σημαντικό δημοσιονομικό κόστος και ταυτόχρονα δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτή η όποια μείωση του ΦΠΑ θα περάσει τελικά στον πολίτη, μπορεί να μείνει κάπου στα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το μελετήσαμε, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των κρίσεων στο μέλλον. Έχω πει ότι ποτέ δεν έχω απορρίψει κάτι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments