Οδηγός

Κακοκαιρία Ελλάδα: Τα μέτρα προστασίας των εργοδοτών για όσους απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους

Κακοκαιρία Ελλάδα: Τα μέτρα προστασίας των εργοδοτών για όσους απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους
Κακοκαιρία Ελλάδα: Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας σχετικά με την κακοκαιρία Ελπίδα που πλήττει την Ελλάδα και αφορά τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι εργοδότες για τους εργαζομένους.

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας σχετικά με την κακοκαιρία Ελπίδα που πλήττει την Ελλάδα και αφορά τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι εργοδότες για τους εργαζομένους. Με αφορμή τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την επικράτηση αντίξοων καιρικών συνθηκών σε όλη τη χώρα, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπενθυμίζει την υποχρέωση των εργοδοτών να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους.

Οι εργοδότες οφείλουν να μεριμνούν ώστε -μα βάση την εργατική νομοθεσία- να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και στην προκειμένη περίπτωση οφείλουν λάβουν ιδιαίτερη μέριμνα για όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους. Επιπλέον, για τους εργαζόμενους διανομείς οι εργοδότες οφείλουν, εάν δεν το έχουν κάνει, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.). Προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη προσοχή και αυστηρότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments