Οικονομία

Κορωνοχρέη ρύθμιση: Εξετάζεται παράταση προανήγγειλε ο Σταϊκούρας

Κορωνοχρέη ρύθμιση: Εξετάζεται παράταση προανήγγειλε ο Σταϊκούρας
Κορωνοχρέη ρύθμιση: Παράταση στη ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας

Παράταση στη ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση θα είναι δίπλα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο χρειαστεί. Μιλώντας στο ethnos.gr ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως εξετάζεται παράταση στη ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας, ενώ αναφέρεται και σε μια σειρά μέτρων που είναι στα σκαριά. Ενδεικτικά αναφέρει πως η «άσκηση» για τον ΕΝΦΙΑ θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα και θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του κατά 50 με 60 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογραμμίζει πως στην παρούσα φάση στα μέτρα στήριξης δεν μπορεί να περιλαμβάνονται μειώσεις συντελεστών ΦΠΑ σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, διότι «με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στις αρχές του έτους και ότι το δημοσιονομικό κόστος τέτοιων παρεμβάσεων είναι μεγάλο, θα οδηγούμασταν σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό». Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή συζήτηση για το Σύμφωνο Σταθερότητας δηλώνει «ρεαλιστικά αισιόδοξος» για το τελικό αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση έχει τα αντανακλαστικά να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις αν χρειαστεί

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του επεσήμανε πως η κυβέρνηση έχει τα αντανακλαστικά να βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις αν χρειαστεί. “Θα πρέπει να μαζευόμαστε. Μετά από μια διετία που η χώρα αύξησε σημαντικά τα πρωτογενή της ελλείμματα, σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια προσαρμογή προς την Δημοσιονομική Σταθερότητα το 2022. Αυτό δεν σημαίνει απόσυρση των μέτρων στήριξης, σημαίνει σταδιακή απόσυρση και στοχευμένη στήριξη για όσο χρειαστεί. Άρα και η Ελλάδα το 2022 δεν είπε ότι δεν θα βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Βοηθά και το ύψος των μέτρων εκτιμάται ότι θα ανέλθει με τα σημερινά δεδομένα στα 3,7 δισ. ευρώ. Απλά η έκταση της βοήθειας δεν θα είναι η ίδια όσο επιστρέφει η κανονικότητα, όπως ισχύει πανευρωπαϊκά” τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments