Ελλάδα

Κακοκαιρία Ελπίδα ΟΑΕΔ: Αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών σε περιοχές που πλήττονται

Κακοκαιρία Ελπίδα ΟΑΕΔ: Αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών σε περιοχές που πλήττονται
Κακοκαιρία Ελπίδα ΟΑΕΔ: Με ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ γνωστοποίησε πως αναστέλλεται η λειτουργία εκπαιδευτικών δομών λόγω κακοκαιρίας.

Με ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ γνωστοποίησε πως αναστέλλεται η λειτουργία εκπαιδευτικών δομών λόγω κακοκαιρίας.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Αναστέλλεται η με φυσική παρουσία μαθητών/σπουδαστών- λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών του ΟΑΕΔ σε όλες τις περιοχές, όπου η τοπική αυτοδιοίκηση ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας τους, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Καλούνται οι διευθυντές όλων των εκπαιδευτικών δομών του ΟΑΕΔ και οι υπεύθυνοι των ΒΝΣ να ενημερώνονται και να εφαρμόζουν τις σχετικές αποφάσεις που ανακοινώνονται από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Σε όλες τις προαναφερθείσες εκπαιδευτικές δομές θα εφαρμοσθεί εξ αποστάσεως διδασκαλία για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές.

Κλειστά σχολεία- κακοκαιρία: Σε Αττική Δευτέρα και Τρίτη – Σε ποιες άλλες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου όπως αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής.

Δεν θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Αττική, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Ιανουαρίου.

Όταν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων για έκτακτους λόγους, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα γίνεται τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναφέρει η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments