Ελλάδα

Στυλιανίδης για κακοκαιρία: Αποφύγετε τις μετακινήσεις για 48 ώρες

Στυλιανίδης για κακοκαιρία: Αποφύγετε τις μετακινήσεις για 48 ώρες
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης σημείωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί

Έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση τις επόμενες 48 ώρες και να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, απευθύνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ύστερα από την ευρεία συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Μάλιστα, όπως ανέφερε, μέσω του 112 θα σταλεί όπου κριθεί απαραίτητο μήνυμα προς τους πολίτες με τις απαραίτητες οδηγίες και συστάσεις για το έντονο καιρικό φαινόμενο.

Δύσκολο 48ωρο

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο, χρειάζεται από όλους προσοχή και εγρήγορση. Θερμή παράκληση ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των αρχών. Με σωστή συνεργασία όλων των φορέων τη βοήθεια των πολιτών θα μπορέσουμε να μειώσουμε αν είναι δυνατόν στο ελάχιστο τις επιπτώσεις από αυτή την κακοκαιρία», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης. Όπως τόνισε ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να αντιμετωπιστεί κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα, ενώ επισήμανε ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι για να είναι η χώρα λειτουργική και να συνεχίσει η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

Συστάσεις προς οδηγούς

Ο κ. Στυλιανίδης απηύθυνε επίσης σύσταση προς τους οδηγούς βαρέων οχημάτων που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης να προτιμήσουν άλλους ανάλογους αυτοκινητόδρομους όπως την Ολυμπία και την Ιονία Οδό ώστε να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα. «Η στενή συνεργασία των εταιρειών διαχείρισης των αυτοκινητόδρομων και της Τροχαίας θα μας βοηθήσει ώστε να μην κλείσει ούτε ένα λεπτό ένας εθνικός δρόμος, ένας αυτοκινητόδρομος. Τροχαία και εταιρείες διαχείρισης εγγυώνται ότι μπορούν να διαχειριστούν το φαινόμενο και να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Στην περίπτωση των βαρέων οχημάτων συστήνουμε ειδικά όσους θα χρησιμοποιήσουν την Εθνική Οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης ενδεχομένως να είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουν άλλους ανάλογους αυτοκινητόδρομους πχ την Ολυμπία και Ιονία Οδό ώστε να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ακόμη και για τα ΙΧ οχήματα που σχεδιάζουν να μετακινηθούν στον οδικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

«Οι οδηγοί ΙΧ οχημάτων που σχεδιάζουν να μετακινηθούν στον οδικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Η αστυνομία δεν θα επιτρέψει σε οχήματα δίχως αντιολισθητικές αλυσίδες σε συγκεκριμένες περιοχές να μπουν στον αυτοκινητόδρομο», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι η σύσταση για τα βαρέα οχήματα είναι έντονη διότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία οποιαδήποτε εκτροπή βαρέος οχήματος μέσα στον αυτοκινητόδρομο.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σε κεντρικό, βόρειο Αιγαίο, βόρειες Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Θεσσαλία, κυρίως ανατολική Μαγνησία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Αττική, Ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη θα εκδηλωθούν τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα και οι πυκνές χιονοπτώσεις, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ στην ευρεία συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι σύμφωνα με την ΕΜΥ αύριο, Δευτέρα και την Τρίτη αναμένονται πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα με πρωτόγνωρες πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της χώρας που συνήθως δεν υπάρχουν ανάλογα καιρικά φαινόμενα. «Το φαινόμενο από βόρεια θα αρχίσει από απόψε αργά γι αυτό ανεξαρτήτως του καιρού αυτή τη στιγμή όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι και να ξέρουν ότι μπορεί να υπάρξει απρόοπτη αλλαγή του καιρού», επισήμανε ο υπουργός. Ιδιαίτερα για την Αττική, όπως είπε, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΜΥ τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν λίγο νωρίτερα από την αρχική εκτίμηση των μετεωρολόγων δηλαδή από νωρίς το μεσημέρι αύριο, Δευτέρα.

«Η απότομη αλλαγή του καιρού πρέπει να μας προβληματίσει πολύ στις μετακινήσεις μας γιατί μπορεί να φύγουμε με αίθριο καιρό αλλά όταν επιστρέφουμε να είναι πολύ διαφορετικές οι συνθήκες. Αυτή η ισχυρή σύσταση στους πολίτες συνοδεύεται από σύσταση ότι σε πολλές περιοχές η κίνηση στους δρόμους θα χρειάζεται αντιολισθητικές αλυσίδες», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments