Ειδήσεις

Ηλεκτροδότηση: Βλάβες, υψηλή ζήτηση και ανεβασμένη τιμή ανά μεγαβατώρα σήμερα

Ηλεκτροδότηση: Βλάβες, υψηλή ζήτηση και ανεβασμένη τιμή ανά μεγαβατώρα σήμερα
Σε ό,τι αφορά το κόστος, η εκτίμηση για σήμερα ανεβάζει τη μέση τιμή στα 280,81 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 243 ευρώ χθες.

Με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης να παραμένουν μεγάλα και άλυτα επί ώρες σε πολλές περιοχές της Αττικής, οι τιμές διαμορφώνονται σε υψηλότερα επίπεδα. Την ίδια στιγμή σημαντικά αυξημένη αναμένεται σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, με τη σαρωτική επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίς.

Συγκεκριμένα, βάσει της τελευταίας ενημέρωσης του ΔΕΔΔΗΕ, σε ό,τι έχει να κάνει με την Αττική, τα Μεσόγεια, τα βόρεια και τα νότια προάστια έχουν από χθες το βράδυ αρκετά θέματα με την ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τον ΔΕΔΔΗΕ, δίχως ρεύμα είναι περιοχές σε Χαλάνδρι, Μαρούσι, Ψυχικό, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο, Πεύκη, Κερατέα, Καλύβια, Κορωπί, Παλλήνη, Πικέρμι, Ντράφι, Γραμματικό, Μαραθώνα, Αλεποχώρι, Πόρτο Γερμενό, Βύρωνα, Καρέα, Γλυφάδα, Βούλα, Ν. Σμύρνη, ‘Αλιμο, Σαλαμίνα.

Παράλληλα, η πρόσβαση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία των βλαβών δυσχεραίνεται εξαιτίας της συνεχούς χιονόπτωσης.

Αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ η αιχμή της ζήτησης ρεύματος προβλέπεται να ξεπεράσει σήμερα τα 9.100 μεγαβάτ στις 11 το πρωί, ενώ χθες η αιχμή, που παρουσιάστηκε στις 7 το απόγευμα, ήταν 8.102 μεγαβάτ.

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις διαμορφώθηκαν πριν την κήρυξη έκτακτης ανάγκης στις πληττόμενες περιοχές και την αναστολή ή τον περιορισμό λειτουργίας υπηρεσιών και επιχειρήσεων.

Αγώνας δρόμου για τις βλάβες – Αγωνία για τις αυξημένες τιμές

Παράλληλα σήμερα συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών, με την ελπίδα οι εργασίες να επιταχυνθούν εφόσον αποκατασταθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία όπου μέχρι και χθες αργά το βράδυ ήταν αδύνατο να μεταβούν τα συνεργεία και ο εξοπλισμός.

Σε ό,τι αφορά το κόστος, η εκτίμηση για σήμερα ανεβάζει τη μέση τιμή στα 280,81 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 243 ευρώ χθες.

Χωρίς ρεύμα σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, παραμένουν οι περιοχές

svg%3E

Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης – Αδυναμία πρόσβασης δηλώνει ο ΔΕΔΔΗΕ

Αρκετές περιοχές στην Αττική παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα στο σκοτάδι λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδας.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές σε Αττική και Εύβοια εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίδα. Ήδη σε δεκάδες περιοχές οι κάτοικοι έκλεισαν περισσότερες από 14 ώρες χωρίς ρεύμα, καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αδυνατούν να φτάσουν στα σημεία των βλαβών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ δηλώνει αδυναμία πρόσβασης των συνεργείων στα σημεία των ζημιών.

Σοβαρά προβλήματα πρόσβασης των συνεργείων αποκατάστασης βλαβών στην πολύπαθη  Εύβοια

Στην Εύβοια, όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών, τα συνεργεία προσπαθούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο Δίκτυο σε οικισμούς στην περιοχή των Ψαχνών, στην Κάρυστο, αλλά και στη Βόρεια Εύβοια.

Τι ισχύει  για την Κω

Χθες το βράδυ, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε τις εργασίες για την αποκατάσταση βλάβης και σε γραμμή που ηλεκτροδοτεί τα περίχωρα της πόλης της Κω.

Τέλος, να σημειωθεί ότι όσοι πολίτες αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή 800 400 4000, μπορούν να επικοινωνούν με το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ, στο 11500 και 211 1900 500.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments