Οικονομία

ΕΝΦΙΑ 2022 αλλαγές: Ποιοι θα βγουν κερδισμένοι και ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα

ΕΝΦΙΑ 2022 αλλαγές: Ποιοι θα βγουν κερδισμένοι και ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα
ΕΝΦΙΑ 2022 αλλαγές: Οι αλλαγές στη δομή του φόρου και η αναπροσαρμογή των συντελεστών που επεξεργαζόμαστε θα οδηγήσει σε συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50-60 εκατ. ευρώ φέτος, σε σχέση με πέρυσι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι αλλαγές στη δομή του φόρου και η αναπροσαρμογή των συντελεστών που επεξεργαζόμαστε θα οδηγήσει σε συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50-60 εκατ. ευρώ φέτος, σε σχέση με πέρυσι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι “Αυτό σημαίνει ότι στον, ήδη μειωμένο κατά 22% μεσοσταθμικά, φόρο που πληρώνουν οι πολίτες την τελευταία διετία θα υπάρξει νέα, περαιτέρω μείωση στο συνολικό ποσό. Στόχος μας είναι οι περισσότεροι συμπατριώτες μας να πληρώσουν ακόμα λιγότερο ΕΝΦΙΑ το 2022, συγκριτικά με την προηγούμενη διετία, και να έχουν, επίσης, στη διάθεσή τους περισσότερες δόσεις για να τον εξοφλήσουν. Πιστεύω ότι η άσκηση, την οποία θα ολοκληρώσουμε τον επόμενο μήνα, θα έχει χαρακτηριστικά που θα καθιστούν τον ΕΝΦΙΑ δικαιότερο, ενσωματώνοντας, πλέον, νέες αντικειμενικές αξίες” δήλωσε μεταξύ άλλων. ΑΚΙΝΗΤΑ

ΕΝΦΙΑ 2022: Πως και για ποιους θα μπαίνει κόφτης στις αυξήσεις

Δηλώσεις σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι θα μπαίνουν κόφτες στις αυξήσεις. “Αναπροσαρμόζουμε τους συντελεστές. Θα επιδιώξουμε να είναι σε περισσότερες δόσεις και να ξεκινήσουμε από τον Μάρτιο την καταβολή” δήλωσε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως θα υπάρχει «κόφτης» όπου προκύπτει υπερβολική αύξηση του ΕΝΦΙΑ, ενώ ανέφερε ότι αναπροσαρμόζονται οι συντελεστές. «Θα επιδιώξουμε να είναι σε περισσότερες δόσεις και να ξεκινήσουμε από τον Μάρτιο την καταβολή», σημείωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments