People

Kobe Bryant: Άγαλμα του θρύλου του NBA και της κόρης του στο σημείο της τραγωδίας [pics]

Kobe Bryant: Άγαλμα του θρύλου του NBA και της κόρης του στο σημείο της τραγωδίας [pics]
Το άγαλμα εκτέθηκε προσωρινά στο σημείο της τραγωδίας, την ημέρα της θλιβερής επετείου, τιμώντας έτσι τη μνήμη τους.

Ένα χάλκινο άγαλμα του Kobe Bryant και της 13χρονης κόρης του, Gianna στήθηκε για μία ημέρα, την επέτειο του τραγικού θανάτου τους,  στο σημείο της συντριβής του μοιραίου ελικοπτέρου. Ήταν μία εκδήλωση λατρείας και μνήμης για τη δεύτερη επέτειο από τον αναπάντεχο χαμό  τους. Ο θρύλος του ΝΒΑ σκοτώθηκε μαζί με την κόρη του και επτά ακόμη ανθρώπους, σε εκείνο το φρικτό αεροπορικό δυστύχημα, που συγκλόνισε τον κόσμο. 

View this post on Instagram

A post shared by MEDINA (@medina_sculpture)

Το άγαλμα των 160 λιβρών φιλοτέχνησε ο γλύπτης Dan Medina για να εκτεθεί προσωρινά στο σημείο την ημέρα της θλιβερής επετείου, τιμώντας έτσι τη μνήμη τους. 

View this post on Instagram

A post shared by MEDINA (@medina_sculpture)

Το άγαλμα, τοποθετήθηκε στο σημείο της συντριβής στην ορεινή περιοχή Calabasas του Λος Άντζελες την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, ακριβώς δύο χρόνια από την τραγωδία. Ο κ. Medina είπε στο TMZ Sports ότι τοποθέτησε μόνος του το χάλκινο άγαλμα στην κορυφή του λόφου στις 4 το πρωί της Τετάρτης, μέσα στο σκοτάδι, ώστε να το βρει εκεί η ανατολή και να παραμείνει παραμείνει σε κοινή θέα, για την υπόλοιπη ημέρα μέχρι τη δύση του ηλίου, όπως είπε. 

Το γλυπτό είχε πάνω του χαραγμένη τη ρήση: «Οι ήρωες έρχονται και φεύγουν, αλλά οι θρύλοι είναι για πάντα».

«Πέρασαν δύο χρόνια… 26 Ιανουαρίου 2020», έγραψε ο κ. Μεντίνα σε μία από τις αναρτήσειςτου και πρόσθεσε τα ονόματα όλων των θυμάτων του δυστυχήματος.

View this post on Instagram

A post shared by MEDINA (@medina_sculpture)

Τα ονόματα των άλλων — John Altobelli, η σύζυγός του, Keri και η κόρη τους Alyssa, Christina Mauser, Sarah Chester και η κόρη της Payton και ο πιλότος Ara Zobayan — έχουν επίσης γραφτεί στη βάση του αγάλματος.

View this post on Instagram

A post shared by MEDINA (@medina_sculpture)

Θα εκθέτει το έργο του ξανά, σε κάθε επέτειο που θα αφορά στον θρυλικό παίκτη του ΝΒΑ

Ενώ η συγκεκριμένη έκθεση του έργου ήταν προσωρινή, ο κ. Medina σχεδιάζει να εκθέτει ξανά το αφιερωματικό του γλυπτό του σε κάθε επέτειο, συμπεριλαμβανομένων των γενεθλίων του Bryant.

View this post on Instagram

A post shared by MEDINA (@medina_sculpture)

«Έχω δεσμευτεί να το κάνω αυτό σε κάθε επέτειο. Ακόμη και στα γενέθλιά του είμαι πρόθυμος να το κάνω», είπε ο κ. Medina στο TMZ Sports. «Αλλά χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο να εγκατασταθεί σε μόνιμη βάση, προς έκθεση. Δεν έχει γίνει ακόμα και αυτή η αφιερωματική πράξη, μπορεί να γίνει καταλύτης, ώστε  να ξεκινήσουμε τη συζήτηση», τόνισε.

«Είμαι πρόθυμος να δωρίσω το έργο,  χωρίς κανένα κόστος. Το μόνο που ελπίζω είναι να βρούμε έναν τρόπο, να το εγκαταστήσουμε μόνιμα», πρόσθεσε. Πολύ συγκινητικό είναι πως η πίσω όψη του αγάλματος, δείχνει τον θρύλο του μπάσκετ με την κόρη του, η οποία είχε μάλιστα κληρονομήσει το ταλέντα του, να φεύγουν… 

View this post on Instagram

A post shared by MEDINA (@medina_sculpture)

Μια τραγωδία που συγκλόνισε τον κόσμο

Ο Bryant σκοτώθηκε  στις 26 Ιανουαρίου 2020 όταν το ελικόπτερο του συνετρίβη καθοδόν για ένα τουρνουά μπάσκετ κοριτσιών στο οποίο επρόκειτο να παίξει η Gianna.

Το δυστύχημα είχε επίσης ως αποτέλεσμα μια συνεχιζόμενη αγωγή που κατατέθηκε από τη χήρα του μπασκετμπολίστα Vanessa Bryant. Η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22 Φεβρουαρίου.

Το 2016 ο Kobe σταμάτησε το μπάσκετ. Και θέλησε επιτέλους να αφιερωθεί στην οικογένειά του. Τα κατάφερε αλλά όχι για πολύ. Στις 26 Ιανουαρίου του 2020, το ελικόπτερο του απογειώθηκε από το Orange County.

Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν ο ίδιος, η 13χρονη κόρη του Gianna, 6 οικογενειακοί φίλοι και ο πιλότος. Τους μετέφερε σε έναν αγώνα μπάσκετ στην ακαδημία που είχε ιδρύσει ο ίδιος. 39 λεπτά μετά την απογείωση, το ελικόπτερο κατέπεσε στα βουνά της Καλαμπάσα. Όλοι οι επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους.

We are completely devastated: Vanessa Bryant's heartfelt post after Kobe and Gianna's death - Sports News

Ο Kobe Bryant και η 13χρονη κόρη του Gianna, μαζί σε αγώνα μπάσκετ (File Photo: Vanessa Bryant Instagram)

Ο τραγικός θάνατος του Kobe Bryant, της αγαπημένης του κόρης και ακόμη επτά ανθρώπων

Το 2016, μετά από μία μεγαλειώδη καριέρα ο Kobe, αποφάσισε να  σταματήσει το μπάσκετ. Και το έκανε με ηρεμία και χαρά, καθώς θέλησε επιτέλους να αφιερωθεί στην οικογένειά του. Τα κατάφερε αλλά όχι για πολύ.

Στις 26 Ιανουαρίου του 2020, το ελικόπτερο του απογειώθηκε από το Orange County. Μέσα του βρίσκονταν ο ίδιος, η 13χρονη κόρη του Gianna, 6 οικογενειακοί φίλοι, δύο οικογένειες φίλων για την ακρίβεια και ο πιλότος τους. Last_Game_Pic1

Απογειώθηκαν για να τους μεταφέρει  σε έναν αγώνα μπάσκετ στην ακαδημία που είχε ιδρύσει ο ίδιος. Στον αγώνα θα ελάμβανε μέρος και η 13χρονη Gianna, που κατά γενική ομολογία, είχε κληρονομήσει το ταλέντο του πατέρα της. 

Όλοι περίμεναν πολλά, από το νεαρό κορίτσι με το πλατύ χαμόγελο, που λάτρευε το μπάσκετ. Σχεδόν όσο λάτρευε και τον μπαμπά της. Η μοίρα τους, ήταν έτσι κι αλλιώς κοινή. 39 λεπτά μετά την απογείωση, το ελικόπτερο κατέπεσε στα βουνά της Καλαμπάσα. Όλοι οι επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους. Η Gianna και ο Κobe έφυγαν μαζί. Αγκαλιασμένοι στην αιωνιότητα. Όπως και οι άλλοι επιβαίνοντες. Ένα ζευγάρι με το παιδί τους και μια μητέρα ακόμη, με το δικό της. Ήταν μία ασύλληπτη τραγωδία, που συγκλόνισε τον κόσμο και που δεν θα ξεχαστεί. 

Ο αναπάντεχος και τραγικός θάνατος του Kobe Bryant στις 26 Ιανουαρίου 2020, πάγωσε ολόκληρο τον κόσμο. Έφυγε μόλις στα 42 του χρόνια. Μαζί με τη 13χρονη κόρη του, Gianna. Τις επόμενες ημέρες γράφτηκαν χιλιάδες άρθρα, εκατομμύρια λέξεις, που και πάλι αδυνατούσαν να καταγράψουν το μέγεθος της τραγωδίας.

Η Vanessa Bryant είχε μόλις χάσει σύζυγο και παιδί αλλά έπρεπε να μείνει δυνατή για τα άλλα τρία παιδιά τους.

Ο Kobe είχε πει κάποτε «Αν δεν πιστέψεις στον εαυτό σου, κανένας άλλος δεν θα το κάνει για σένα». Ήταν ένας άνθρωπος που αγάπησε το μπάσκετ, που θυσίασε τα πάντα γι’ αυτό και το έκανε καλύτερο. Ο «Black Mamba», έφυγε νωρίς και δύο χρόνια αργότερα, κανείς από τους εκατομμύρια θαυμαστές του, δεν το έχει συνειδητοποιήσει…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments