Πολιτική

Στυλιανίδης: «Αν είχαμε έστω έναν νεκρό θα είχα παραιτηθεί»

Στυλιανίδης: «Αν είχαμε έστω έναν νεκρό θα είχα παραιτηθεί»
«Δεν ήρθα στην Ελλάδα ως μεσσίας», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Απάντηση στις «αιχμές» του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την απουσία παραιτήσεων για την αποτυχία του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» έδωσε το Σάββατο από το βήμα της Βουλής,  ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Στυλιανίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε το λόγο και είπε «έχω παραιτηθεί για λόγους αρχών στην Κύπρο μια, ίσως και δύο φορές εμμέσως».

«Θέλω να δηλώσω μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο ένα βασικό πράγμα: είπα ότι εάν έχουμε νεκρό, εγώ αύριο το πρωί θα παραιτηθώ. Αυτή είναι η ηθική μου», κατέληξε.

Δεν ήρθα εδώ σαν Μεσσίας – Η διαχείριση κρίσεων δεν γίνεται με γιουρούσια

«Θα μιλήσω με ειλικρίνεια. Όπως είμαι συνηθισμένος πάντα. Οι συμπατριώτες μου το ξέρουν. Δεν θα εξωραΐσω όσα έγιναν. Ούτε θα ισχυριστώ ότι δεν υπήρξαν αστοχίες και σφάλματα, που μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Από την πρώτη στιγμή το είπαμε και αναλάβαμε τη θεσμική μας ευθύνη».

Αυτό υπογράμμισε, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας στη Βουλή -παρόντος και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε «αδύναμο κρίκο» της πρόσφατης κακοκαιρίας, την Αττική Οδό, υποστήριξε ότι τίποτα από όσα διαβεβαίωνε η εταιρία περί πλήρους ετοιμότητας δεν επιβεβαιώθηκαν ενώ έδωσε και προσωπικό τόνο στην ομιλία του τονίζοντας ότι δεν ανέλαβε το Υπουργείο επειδή είναι ανεπάγγελτος αλλά επειδή αισθάνθηκε το εθνικό του καθήκον να προσφέρει στην Ελλάδα.

Ο κ. Στυλιανίδης μίλησε για «ειλικρινή και διόλου προσχηματική συγγνώμη προς τον ελληνικό λαό», προσθέτοντας ότι «πρέπει να γίνει ακριβοδίκαια η αποτίμηση της κατάστασης και να μην μείνουμε στις εντυπώσεις».

«Δεν ήρθα στην Ελλάδα ως μεσσίας»

Δεν ήρθα εδώ με στόχο να εξαργυρώσω οτιδήποτε. Ούτε για να εγκαινιάσω μια νέα πολιτική σταδιοδρομία.

Ούτε ήρθα στην Ελλάδα ως «μεσσίας» κι ούτε είμαι αλάνθαστος. Όπως θα έλεγε και ο Προέδρος της Βουλής, κ. Κώστας Τασούλας, ο ευφυολόγος, ήρθα ως «καλοπροαίρετος φιλότιμος». Το αποδέχομαι.

Είμαι ένας άνθρωπος που έχει ζήσει στην Ελλάδα, οι σπουδές μου είναι στην Ελλάδα και ήρθα εδώ με την τεχνογνωσία που απέκτησα ως Ευρωπαίος Επίτροπος και ως Ευρωπαίος Συντονιστής για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα και νομίζω ότι εκεί πήγα καλά.

Αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, τη συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση ως προσφορά. Ως υπηρεσία στον Έλληνα πολίτη. Και ζητώ να κριθώ από αυτά. Τώρα, αύριο, αλλά και στο τέλος αυτής της διαδρομής.

Με αυτήν την αντίληψη συνεχίζω. Και στην πορεία αυτή, θα αξιοποιήσουμε ως Υπουργείο κάθε δημιουργική πρόταση, κάθε συνεισφορά.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Ποτέ δεν θα μας δείτε να κρυβόμαστε. Ούτε από την πραγματικότητα, ούτε, ακόμα περισσότερο, από τις θεσμικές μας ευθύνες. Αλλά, τελειώνω με μία πρόταση προς το εθνικό Κοινοβούλιο. Η πρόκληση μπροστά μας είναι το «ΑΙΓΙΣ». Μπορούμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για αυτό το πρόγραμμα και να έχουμε το συντομότερο δυνατό όλα τα εργαλεία που χρειαζόμαστε ώστε να υλοποιήσουμε μία όντως αξιόπιστη Πολιτική Προστασία. Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να γίνει ο εθνικός μας στόχος. Από τη πρώτη στιγμή που ήρθα ξεκίνησα τον εθνικό διάλογο. Θεωρώ και ελπίζω ότι θα βρούμε τον νομικό τρόπο να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, γιατί Πολιτική Προστασία σημαίνει κατεπείγον. Δεν σημαίνει τίποτε άλλο. Σας ευχαριστώ πολύ», είπε κλείνοντας την ομιλία του χθες, ο κ. Στυλιανίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments