Πολιτισμός

Κέικ, μαγειρική και έγκλημα: Τα βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Amazon για το 2021

Κέικ, μαγειρική και έγκλημα: Τα βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Amazon για το 2021

Πηγή Φωτογραφίας: euronews

Κέικ, μαγειρική και έγκλημα: Οι όμορφες σελίδες ενός νέου φανταχτερού βιβλίου μαγειρικής και η αναμονή μιας πρότασης στο τέλος ενός κεφαλαίου.

Οι όμορφες σελίδες ενός νέου φανταχτερού βιβλίου μαγειρικής και η αναμονή μιας πρότασης στο τέλος ενός κεφαλαίου για το τέλειο έγκλημα είναι τα βιβλία που παρείχαν παρέα σε πολλούς καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Παρά τον αρνητικό αντίκτυπό  στα βιβλιοπωλεία, η Amazon παραμένει ο μεγαλύτερος διαδικτυακός βιβλιοπώλης στον κόσμο, καθιστώντας τη λίστα με τα βιβλία με τις καλύτερες πωλήσεις του 2021 μια ευρεία αντανάκλαση των αναγνωστικών επιλογών των ανθρώπων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πόσα από τα παρακάτω κορυφαία δέκα έχετε διαβάσει;

1. «Pinch of Nom Quick & Easy: 100 Delicious, Slimming Recipes» από την Kate Allinson και την Kay Featherstone

Κέικ, μαγειρική και έγκλημα

euronews

Θα νόμιζες ότι περισσότερος χρόνος μέσα θα σήμαινε επίσης περισσότερο χρόνο για να μαγειρέψουν — αλλά για όσους κάνουν τον ζογκλέρ στην οικογένεια, τηλεργασία και άλλο γενικό οικιακό χάος, η παρασκευή γευμάτων ήταν μια πρόκληση. Το “Pinch of Nom’s 100 Delicious, Slimming Recipes” παρέχει λύσεις σε ένα τέτοιο πρόβλημα, προσφέροντας γευστικά θαύματα μιας κατσαρόλας και άλλες εύκολες, αλλά και θρεπτικές ιδέες για γεύματα.

2. «The Boy, The Mole, The Fox and The Horse» του Charlie Mackesy

Κέικ, μαγειρική και έγκλημα

euronews

Αυτό το εικονογραφημένο βιβλίο του Charlie Mackesy αφηγείται την ιστορία μιας φιλίας μεταξύ ενός αγοριού, ενός τυφλοπόντικα, μιας αλεπούς και ενός αλόγου. Οι τρυφερές εικόνες συνοδεύονται από βαθιά συνομιλία, η οποία αγγίζει θέματα σχέσεων και ελπίδας, παρέχοντας κάποια αναγκαία άνεση σε άβολες στιγμές.

3. «The Midnight Library» του Matt Haig

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matt Haig (@mattzhaig)

Το «The Midnight Library» είναι για μια νεαρή γυναίκα που ονομάζεται Νόρα της οποίας η ζωή έχει καταρρεύσει, γεγονός που οδηγεί σε μια όμορφη εξερεύνηση χαμένων ευκαιριών, το βάρος της λήψης αποφάσεων, το άγχος και την κατάθλιψη. Ο Βρετανός συγγραφέας Matt Haig έχει γίνει ηγετική φωνή στο θέμα της ψυχικής ασθένειας, με την ευφάνταστη αφήγηση του να κολυμπά με ευαλωτότητα και να εμπνέει αλληλεγγύη και ελπίδα.

4. «The Man Who Died Twice» του Richard Osman

Κέικ, μαγειρική και έγκλημα

euronews

Ήταν μια καλή χρονιά για τον παρουσιαστή του «Pointless» Richard Osman, του οποίου η σειρά μυστηρίου «Thursday Murder Club» — για μια ομάδα εκκεντρικών συνταξιούχων που λύνουν εγκλήματα — έχει γίνει μπεστ σέλερ σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχουν δύο βιβλία στη σειρά μέχρι στιγμής: «The Thursday Murder Club» και «The Man Who Died Twice», με ένα τρίτο βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022.

Τοποθετημένο σε ένα γοητευτικό συνταξιοδοτικό χωριό στο Κεντ, οι χαρακτήρες αισθάνονται άνετα οικεία, το χιούμορ πολύ βρετανικό και η ατμόσφαιρα περίεργη αλλά άνετη.

5. «The Thursday Murder Club» του Richard Osman

6. ‘Where the Crawdads Sing’ της Delia Owens

Κέικ, μαγειρική και έγκλημα

euronews

Έχοντας φτάσει στην κορυφή της λίστας των New York Times Fiction Best Sellers δύο φορές για συνολικά 32 μη συνεχόμενες εβδομάδες, το μυθιστόρημα ενηλικίωσης της Delia Owen που διαδραματίζεται το 1969 σίγουρα έχει τραβήξει την προσοχή του αναγνώστη.

Ένα μυστήριο δολοφονίας που περιλαμβάνει τον ρομαντισμό και την αναζήτηση της επιβίωσης, το «Where the Crawdads Sing» έχει προσαρμοστεί ακόμη και σε μια ταινία που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2022.

7. «Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες 2022»

Κέικ, μαγειρική και έγκλημα

euronews

Γνωρίζατε ότι το μεγαλύτερο ταξίδι ποτέ με ηλεκτρικό skateboard πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2020 από τη Γερμανίδα Stefanie Hasbauer;

Είναι όλα τα περίεργα αλλά συναρπαστικά γεγονότα όπως αυτά που έχουν κάνει τα βιβλία ρεκόρ Γκίνες μια ετήσια παράδοση για παιδιά και ενήλικες (ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων).

Η έκδοση του 2022 είναι η δεύτερη δόση μιας συλλεκτικής σειράς με τον εικονογράφο Rod Hunt και εστιάζει ιδιαίτερα στο περιβάλλον.

8. «Pinch of Nom Comfort Food: 100 Slimming Satisfying Recipes» από την Kate Allinson και την Kay Featherstone

Κέικ, μαγειρική και έγκλημα

euronews

Μια άλλη καταχώριση από το Pinch of Nom, το οποίο είναι επίσης το blog με τις περισσότερες επισκέψεις τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ξεκίνησε από τους food bloggers και επιχειρηματίες Kay Featherstone και Kate Allinson, των οποίων οι συνταγές φαγητού αδυνατίσματος έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλείς για την ευκολία και τη νοστιμιά τους, δημιουργώντας επίσης μια ευγενική διαδικτυακή κοινότητα υποστήριξης.

9. «Tap to Tidy: Organising, Crafting & Creating Happiness in a Messy World» από τη Stacey Solomon

Σε έναν κόσμο άγχους, υπάρχει άνεση στην οργάνωση και τη δημιουργία των δικών μας χώρων.

Αυτή η ιδέα βρίσκεται στο επίκεντρο του «Tap to Tidy», ενός τίτλου που παίζει με την ικανοποιητική τάση των κοινωνικών δικτύων για να πατήσετε ένα Instagram Story για να δείτε έναν ακατάστατο χώρο να μεταμορφώνεται ξαφνικά.

Ένα βασικό σημείο πώλησης είναι ότι έχει γραφτεί από την τραγουδίστρια και τηλεοπτική παρουσιάστρια Stacey Solomon, της οποίας οι αξιαγάπητες δονήσεις των καλύτερων φίλων της διαχέονται και το κάνουν ένα παρηγορητικό ανάγνωσμα που, σε στιγμές, εμπνέει ξανά ενθουσιασμό και δημιουργικότητα.

10. «Jane’s Patisserie: Deliciously customizable cakes, bakes & treats» από την Jane Dunn

Κέικ, μαγειρική και έγκλημα

euronews

Αυτό είναι το βιβλίο ψησίματος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών!

Το 2014, η Αγγλίδα συγγραφέας και καλοφαγάς Jane Dunn ξεκίνησε αυτό που θα γινόταν ένα εξαιρετικά επιτυχημένο blog αρτοποιίας με το όνομα «Jane’s Patisserie», μετά από εκπαίδευση στην Ακαδημία Αρχιμαγείρων Ashburton.

Από ρολά κανέλας μέχρι τριπλά μπράουνις σοκολάτας, κάθε σελίδα είναι γεμάτη με νόστιμες και εύκολες στη χρήση συνταγές που — γουργουρίζει το στομάχι κάποιου άλλου;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments