Διεθνή

TikTok: Γνωρίστε τις Ιταλίδες γιαγιάδες που απολαμβάνουν τεράστια επιτυχία στο TikTok

TikTok: Γνωρίστε τις Ιταλίδες γιαγιάδες που απολαμβάνουν τεράστια επιτυχία στο TikTok
TikTok: Η πρωτοβουλία στον Συνεταιρισμό SCAI ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν ορισμένοι από τους ηλικιωμένους του κέντρου άρχισαν να δείχνουν σημάδια κατάθλιψης και μοναξιάς.

Ηλικιωμένες γυναίκες σε έναν παιδικό σταθμό στην Ιταλία ασχολούνται με νέους στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων TikTok σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την κατάθλιψη και τη μοναξιά.

Μέχρι τώρα, όροι όπως “ακόλουθοι”, “μου αρέσει”, “influencers” — συνηθισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — δεν θα σήμαιναν τίποτα για τις γυναίκες στο κέντρο στο Κάπρι, κοντά στη Μόντενα στη βόρεια Ιταλία.

Αλλά αυτό έχει αλλάξει τώρα καθώς οι γιαγιάδες έχουν συγκεντρώσει 10.000 ακόλουθους δημιουργώντας βίντεο για τη νεότερη γενιά.

TikTok

Η πρωτοβουλία στον Συνεταιρισμό SCAI ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν ορισμένοι από τους ηλικιωμένους του κέντρου άρχισαν να δείχνουν σημάδια κατάθλιψης και μοναξιάς

Ο σκηνοθέτης Ilario de Nittis είπε ότι είχαν παλιά έργα όπου οι ηλικιωμένοι και οι νέοι μπορούσαν να περνούν χρόνο μαζί, αλλά ότι ήταν δύσκολο εν μέσω COVID-19.

“Αγκαλιάσαμε τη χρήση του TikTok ως πιλοτικό έργο, για να δούμε αν ήταν δυνατόν να επαναφέρουμε αυτή την ευτυχία και αυτή τη συμμετοχή. Εννοώ, αυτό το συναίσθημα να είσαι ξανά ζωντανός μέσα στην κοινότητα”, είπε ο De Nittis στο Euronews.

Ο παιδικός σταθμός υποστηρίζεται ιδιωτικά από τις οικογένειες που ζουν στην περιοχή, έτσι οι δεσμοί με την τοπική κοινωνία ήταν ήδη βαθιές.

Αλλά είναι ακόμα πιο δυνατοί τώρα που οι ηλικιωμένοι μπορούν να συναντήσουν τους νέους στην εξέδρα.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μπορούν να δουν το μέρος όπου βρισκόμαστε. Όσοι βρίσκονται έξω είναι πολύ χαρούμενοι που μας βλέπουν εδώ να ζούμε ευτυχισμένοι, με καλή μεταχείριση και σεβασμό”, είπε η Adriana Michelini, μια από τους ηλικιωμένους στο κέντρο.

Εκμάθηση για χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις ή άσκηση και χαιρετισμούς ανθρώπους έξω τους έκαναν απροσδόκητα διάσημους

Όταν η Maurizia Po ρωτήθηκε αν ήξερε ότι ήταν μια διάσημη γιαγιά τώρα, απάντησε: “Είμαι μια διάσημη γιαγιά; Ένας διάσημος Po. Από πού πήρες αυτή την ιστορία;”

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι γιαγιάδες με γνώσεις τεχνολογίας ευχαριστούν όλους για τον αριθμό ρεκόρ των ακολούθων τους, αλλά είναι αποφασισμένες, όπως φαίνεται, να πάρουν ακόμη περισσότερους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments