Πολιτική

Πολάκης: Νέο επεισόδιο στη Βουλή – Του έκλεισε το μικρόφωνο ο πρόεδρος

Πολάκης: Νέο επεισόδιο στη Βουλή – Του έκλεισε το μικρόφωνο ο πρόεδρος
Διεκόπη οριστικά για την Τρίτη η συνεδρίαση - Τι διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Βουλής - Πώς σχολίασε το νέο επεισόδιο ο Άδωνης Γεωργιάδης

Νέος γύρος έντασης στη Βουλή με πρωταγωνιστή ξανά τον Παύλο Πολάκη, με συνέπεια να διακοπεί οριστικά η συνεδρίαση, αφού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνείτο να κατέβει από το βήμα της Βουλής, επί μία και πλέον ώρα, χωρίς να μιλάει.

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Χαράλαμπος Αθανασίου διέκοψε προσωρινά τις εργασίες ώστε να αναλάβει την έδρα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κώστας Τασούλας, και να απευθύνει μομφή στο πρόσωπο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τασούλας δεν ήταν παρών στη Βουλή, προκειμένου να απευθύνει μομφή στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας με συνέπεια  όπως ανακοίνωσε ο γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας, η συνεδρίαση να διακοπεί οριστικά και θα επαναληφθεί αύριο, Τρίτη.

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Βουλής και μου ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής για σήμερα. Ο κ. Πολάκης δεν θα μεταβάλλει τον χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φτηνού ακτιβισμού και κατάληψης, διασύροντάς τον. Όσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν έχουν τεράστιες ευθύνες».

Τι συνέβη

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε αντιπαράθεση  με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου, καθώς έδωσε συνέχεια στο επεισόδιο που σημειώθηκε στο εντευκτήριο με τον Άδωνη Γεωγιάδη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, για τον Αναπτυξιακό Νόμο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να αναφέρεται στο θέμα της Novartis, προκαλώντας την αντίδραση το κ.Αθανασίου ο οποίος και τον κάλεσε να επιστρέψει στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν υπάκουσε, με αποτέλεσμα ο κ. Αθανασίου να του αφαιρέσει τον λόγο.

Ο διάλογος Πολάκη Αθανασίου

Αθανασίου: Αν δεν μπείτε στο θέμα σε μισό λεπτό θα κλείσω το μικρόφωνο

Πολάκης: «Κύριε Γεωργιάδη πείτε στον πρόεδρο, δεν θέλετε απάντηση; Ό,τι και να κάνετε εγώ θα τα πω

Αθανασίου: Αν δεν συμμορφωθείτε με υποδείξεις του προεδρείου θα σας αφαιρέσω το λόγο

Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη αυτό στήσατε; Κάνετε έτσι;

Αθανασίου: Θα εφαρμόσω τον κανονισμό αν δεν σταματήσετε.

Πολάκης: Αυτός είναι ο εξευτελισμός του κοινοβουλίου! Επειδή δεν μπορείτε να απαντήσετε βάζετε τον πρόεδρο να πει αυτά;

Αθανασίου: «Σας ανακαλώ στη τάξη! Τώρα αν δεν σταματήσετε θα πάω στο πρόεδρο.

Πολάκης: Πηγαίνετε όπου θέλετε.

Αθανασίου: Μπείτε στο νομοσχέδιο! Δεν συμμορφώνεστε κ. Πολάκη; Εφαρμόζω το κανονισμό σας αφαιρώ το λόγο! Αν δεν συμμορφωθείτε θα κόψω τη βουλή και θα καλέσω πρόεδρο να σας απαγγείλει μομφή».

Πολάκης: Καλέστε τον μέχρι τότε θα μιλάω!

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτηση στο Twitter.

«Ο κ. Πολάκης, παρά τη διακοπή της συνεδριάσεως, καθώς κατά τον Πρόεδρο παραβίαζε τον κανονισμό, αρνείται να κατέβει από το βήμα και φωνάζει επί δεκάλεπτο μόνος του. Δεν έχω μιλήσει καθόλου. Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι» έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Δείτε την ανάρτηση του κ.Γεωργιάδη

Η ανάρτηση Πολάκη

Λίγη ώρα αργότερα, ανάρτηση έκανε στο Facebook και ο Παύλος Πολάκης, κάνονγτας λόγο για εκτροπή από τις δημοκρατικές διαδικασίες.

«Αυτό που ζούμε είναι εκτροπή από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ο προεδρεύων Αθανασίου διέκοψε τη συνεδρίαση για να μην ολοκληρώσω την ομιλία μου όπου ανέλυε την απόφαση αρχειοθέτησης του ΑΔΩΝΗ Γεωργιάδη για την υπόθεση Νοβαρτις!!! Είχε ζητήσει ο ίδιος να του απαντήσουμε.

Εξηγούσα με ατράνταχτα επιχειρήματα το γιατί δεν θα ζητήσουμε ποτέ συγγνώμη και πως ο Γεωργιάδης ωφέλησε τη Νοβαρτις και ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ!!!

Είμαι στο βήμα και περιμένουμε ΟΛΟΙ τον Τασούλα!!!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια. Πριν από λίγο είχαμε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή.

Στη συνέχεια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει: «Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασε να κλείσει τα μικρόφωνα στον Παύλο Πολάκη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο Novartis με την δικαιολογία ότι μιλάει για άσχετο θέμα.

Κάτι όμως που είχε κάνει ελάχιστα λεπτά πριν βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να τον διακόψει κάνεις, αφού επαναλάμβανε τα κυβερνητικά ψεύδη για το σκάνδαλο.

Το σύστημα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία.

Είναι ένα καθεστώς επικίνδυνο για την Δημοκρατία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments