Ελλάδα

Τζανάκης: Αν δεν μειωθούν οι θάνατοι θα πρέπει να ψαχτούμε

Τζανάκης: Αν δεν μειωθούν οι θάνατοι θα πρέπει να ψαχτούμε
Τζανάκης: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας μίλησε σχετικά με τον αυξημένο αριθμό των θανάτων, ο οποίος οφείλεται στις μεταλλάξεις.

Ο Νίκος Τζανάκης μίλησε σχετικά με τον αυξημένο αριθμό θανάτων και την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας ανέφερε ότι ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων οφείλονται στις περίπου 300.000 «αμετανόητους» που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προστεθούν και οι περίπου 250.000 που έτρεξαν τώρα να εμβολιαστούν και ακόμη δεν είναι οχυρωμένοι ανοσολογικά, καθώς χρειάζεται να περάσει ένας μήνας από τον εμβολιασμό τους για να προστατευτούν.

“Αν δεν σημειωθεί κάμψη στον αριθμό των θανάτων θα πρέπει να εξεταστεί τι ακριβώς χαρακτηρίζει τα δικά κρούσματα”

Ο καθηγητής εξήγησε ότι στην Ιταλία οι θάνατοι είναι 63 ανά 100.000 και στην Πορτογαλία 45 ανά 100.000 ενώ στην Ελλάδα έχουμε 95 θανάτους ανά 100.000. Εκτίμησε ωστόσο ότι από αυτή την εβδομάδα οι θάνατοι θα μειωθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν αυτό δεν συμβεί «θα πρέπει να ψαχτούμε να δούμε τι συμβαίνει από πλευράς επιδημιλογικών δεδομένων».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη αν δεν σημειωθεί κάμψη στον αριθμό των θανάτων θα πρέπει να εξεταστεί τι ακριβώς χαρακτηρίζει τα δικά κρούσματα, η ηλικίες τους, οι συνοσηρότητες, ίσως τα στοιχεία ανά περιφέρεια και ανά νοσοκομείο.

“Είχαμε μια κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά την τελευταία εβδομάδα είχαμε καθυστέρηση της πτωτικής πορείας”

«Η κακοκαιρία μειώνει δραστικά τις κοινωνικές επαφές, δεν χρησιμοποιούνται τα ΜΜΜ, δεν βγαίνουμε από τα σπίτια μας, ενώ από την άλλη αυξάνει τις ενδοοικογενειακές επαφές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει μια κάμψη στα κρούσματα, λόγω των τεχνικών δυσκολιών που θα υπάρξουν με τη διενέργεια των τεστ.

«Είχαμε μια κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά την τελευταία εβδομάδα είχαμε καθυστέρηση της πτωτικής πορείας, όπως συνέβη και σε αρκετές χώρες» πρόσθεσε ο Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας ότι η υποπαραλλαγή «Omicron 2» αναμένεται να κρίνει την πορεία των κρουσμάτων σε μια σειρά από χώρες.

«Πρέπει να δούμε αν θα επικρατήσει και στη χώρα μας. Θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες, γιατί αρχικά φαίνεται ότι έχει μια πιο αυξημένη μεταδοτικότητα από την Omicron» συμπλήρωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments