Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1: Με γκολ από τα αποδυτήρια και Γκάρι «εκτελεστή»

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1: Με γκολ από τα αποδυτήρια και Γκάρι «εκτελεστή»
Με δύο γκολ γκολ από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναιτωλικό και διατηρεί την απόστασή του από τους διώκτες του στον βαθμολογικό πίνακα

Έκαμψε τις αντιστάσεις του Παναιτωλικού με Γκάρι και επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 3-1 της ομάδας του Αγρινίου στο Καραϊσκάκη και διατήρησαν την απόσταση ασφαλείας από τους ανταγωνιστές.

Δύο γκολ από τα αποδυτήρια πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι», με τον Βαλμπουενά να ανοίγει το σκορ στα 55’’ μετά από ευκαιρία του Ελ Αραμπί, ενώ ο 31χρονος άσος βρήκε δίχτυα στο 4’. Ο Μόρσεϊ μείωσε στο 28’ και ο Γκάρι, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά με τους πρωταθλητές Ελλάδας, «κλείδωσε» τη νίκη στο 73’ με δεύτερο γκολ. Δοκάρι στο 8’ (με το παιχνίδι στο 2-0) είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Βέργο. Αποχώρησε τραυματίας στο 35’ ο Λαλά, ντεμπούτο για τον Φαντινγκά, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή λίγο πριν το φινάλε.

Οι Πειραιώτες πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα μόλις στα 55’’, με τον Βαλμπουενά να παίρνει το… ριμπάουντ έπειτα από την απόκρουση του Ανέστη στην κεφαλιά του Ελ Αραμπί (από σέντρα του Λαλά) και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Πριν προλάβουν να καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι, το πώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ήρθε και δεύτερο «χτύπημα» των «ερυθρόλευκων» με παρόμοιο τρόπο. Ο Αγκιμπού ανάγκασε τον Ανέστη σε δύσκολη επέμβαση με εκτός περιοχής σουτ, ο Ελ Αραμπί άγγιξε ξανά το γκολ, αλλά δεν το πέτυχε, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι από κοντά και ο Γκάρι Ροντρίγκες (4’) «έσπασε» το ρόδι με τελείωμα από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής. Ο Παναιτωλικός, των αρκετών απουσιών, ωστόσο δεν άργησε να βγάλει αντίδραση, έχοντας δοκάρι στο 8’ με κεφαλιά του Βέργου. Όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο βελτίωνε την εικόνα του η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου και γινόταν πιο επικίνδυνη. Στο 22’ βρήκε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Βέργο να πιάνει την κεφαλιά και τον Βατσλίκ να διώχνει με δυσκολία. Η τρίτη ήταν και… φαρμακερή, με τον Μόρσεϊ να αδειάζει τον Ρέαμπτσουκ, έπειτα από κακό διώξιμο του Μολδαβού και με δυνατό σουτ από κάπως πλάγια θέση να εκτελεί τον Βατσλίκ. Η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος, έγινε από πλευράς Ολυμπιακού. Έχοντας την καλύτερή του φάση πέραν των δύο γκολ του, με τον Ανδρούτσο να κάνει καλή σέντρα και τον Βαλμπουενά να κάνει άστοχη κεφαλιά, αφού δεν είχε καλή ισορροπία, ενώ καραδοκούσε ο Ελ Αραμπί.

Με καλό ρυθμό, αλλά και διαφορετική εικόνα από τις δύο ομάδες κύλησε το β’ μέρος.

Ο Παναιτωλικός έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα του και τη ροή του αγώνα στο 66΄με συνέπεια ο Ολυμπιακός να τελείωσε το παιχνίδι στο 73΄ με το δεύτερο γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος κοντρόλ του Βργκοτς και πλάσαρε τον Ανέστη για το 3-1, διασφαλίζοντας τη νίκη της ομάδας του και κατακτώντας δικαίως τον τίτλο του MVP.

(Υπενθυμίζεται ότι οι φωτογραφίες των αγώνων είναι ασπρόμαυρες σε ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη)

Οι ενδεκάδες

Ολυμπιακός – Πέδρο Μαρτίνς: Βατσλίκ – Λαλά (35’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρεάμπτσιουκ (89’ Κίτσος) – Εμβιλά, Μπουχαλάκης – Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά (63’ Μασούρας), Ροντρίγκες (89’ Φαντινγκά)- Ελ Αραμπί (63’ Τικίνιο)

Παναιτωλικός – Γιάννης Αναστασίου: Ανέστης – Περέιρα (62’ Αποστολάκης), Αντούνες, Βργκοτς, Λούι – Φλόρες, Τσιγγάρας (74’ Μπαρμπόσα) και Μάρτενσον (80’ Λάρσον) – Μόρσεϊ, Ντουάρτε (74’ Χ. Μπελεβώνης) και Βέργος (46’ Καρέλης).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments