Διεθνή

Ρωσία: Δωρίζεται γη σε όλους τους Ρώσους στην Αρκτική

Ρωσία: Δωρίζεται γη σε όλους τους Ρώσους στην Αρκτική
Το πρόγραμμα «Αρκτικό εκτάριο» τέθηκε σε ισχύ την 1η Αυγούστου 2021, αλλά στο πρώτο εξάμηνο μόνο οι κάτοικοι των αρκτικών περιοχών της Ρωσίας έλαβαν γη

Δικαίωμα για δωρεάων χρήση ενός εκταρίου γης στην Αρκτική έχουν από  σήμερα, όλοι οι Ρώσοι πολίτες. Το πρόγραμμα «Αρκτικό εκτάριο» τέθηκε σε ισχύ την 1η Αυγούστου 2021, αλλά τους πρώτους έξι μήνες, μόνο οι κάτοικοι των αρκτικών περιοχών της Ρωσίας έλαβαν γη, αναφέρει η ιστοσελίδα Sputnik.

«Στους έξι μήνες από την έναρξη του προγράμματος στην Αρκτική, 4.300 άτομα έχουν στείλει αιτήματα, ενώ 2.100 από αυτούς έχουν λάβει τη γη για δωρεάν χρήση. Η γη στην Αρκτική είναι διαφορετική. «Υπάρχουν μέρη όπου είναι δυνατό να οργανωθεί οικολογικός τουρισμός, για παράδειγμα, στην Καρελία και στην περιοχή του Μουρμάνσκ, καθώς και στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης της Άπω Ανατολής και της Αρκτικής, Alexei Chekunov.

Σε έξι περιοχές η δωρεάν γη

Το δωρεάν εκτάριο μπορεί να αποκτηθεί σε έξι αρκτικές περιοχές της Ρωσίας: τις περιοχές του Αρχάγγελσκ και του Μούρμανσκ, τις αυτόνομες περιφέρειες Nenets και Yamal-Nenets και τις δημοκρατίες της Καρελίας και της Κόμι. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο εκτάρια είναι σήμερα διαθέσιμα στους κατοίκους της Ρωσίας, το μεγαλύτερο μέρος της γης, 700.000 εκτάρια, βρίσκεται στην περιοχή του Μούρμανσκ.

Από την 1η Φεβρουαρίου, οι Ρώσοι που ζουν στο εξωτερικό μπορούν επίσης να αποκτήσουν το αρκτικό εκτάριο.

Οι κάτοικοι μπορούν να επιλέξουν γη στην ηλεκτρονική πύλη «hektararktike.rf». Το αίτημα μπορεί να σταλεί μεμονωμένα ή για ομάδα έως δέκα ατόμων.

Το πρόγραμμα “Αρκτικό εκτάριο” έγινε σύμφωνα με το έργο “Εκτάριο Άπω Ανατολής” και τα δύο δημιουργήθηκαν ως πρωτοβουλία της ρωσικής κυβέρνησης. Μπορεί να χτιστεί ένα σπίτι στο οικόπεδο ή να ξεκινήσει οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας αγροτικής εκμετάλλευσης, της παροχής διαφόρων ειδών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε νόμο στα τέλη Ιουνίου 2021, ο οποίος επεκτείνει το πρόγραμμα «Εκτάριο Άπω Ανατολής» στην Αρκτική περιοχή της Ρωσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments