Lifestyle

Η εκπληκτική μεταμόρφωση του «τέλειου» γυναικείου σώματος

Η εκπληκτική μεταμόρφωση του «τέλειου» γυναικείου σώματος
Δεν είναι μυστικό ότι οι περισσότερες γυναίκες έχουν απόλυτη εμμονή με την επίτευξη του «τέλειου» γυναικείου σώματος.

Δεν είναι μυστικό ότι οι περισσότερες γυναίκες έχουν απόλυτη εμμονή με την επίτευξη του «τέλειου» γυναικείου σώματος. Αλλά όπως συμβαίνει με όλα στη ζωή, τα πράγματα και οι ιδέες τείνουν να αλλάζουν… και όταν πρόκειται για το «ιδανικό» σχήμα που πρέπει να έχει το σώμα μιας γυναίκας, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Όπως μπορείτε να δείτε, όλα αυτά τα χρόνια, η κυρίαρχη ιδέα του «τέλειου σχήματος σώματος» για τις γυναίκες άλλαξε τόσο συχνά όσο οι τάσεις της μόδας που μας επιβάλλει η βιομηχανία της μόδας από εποχή σε εποχή.

Αλλά η γενική ουσία του ποιο ακριβώς ήταν το πιο δημοφιλές και «ιδανικό» σχήμα μιας γυναίκας θα πρέπει να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν οι άνθρωποι (αλλά ας είμαστε αληθινοί εδώ, πιθανότατα οι άνδρες) πίστευαν ότι ήταν «εντάξει» για μια γυναίκα να έχει λίγα καμπύλες. Είναι πραγματικά πολύ τρελό όταν το σκέφτεσαι, σωστά;

Αλίμονο, παρά την απόλυτη παραξενιά του όλου θέματος, είναι τώρα 2022 και είμαστε ακόμα περιτριγυρισμένοι από αμέτρητα χάπια αδυνατίσματος, σχέδια διατροφής, σούπερ τροφές που καταστέλλουν τη όρεξη και διάφορα εικονίδια διασημοτήτων που τα σπρώχνουν όλα στο λαιμό μας και ενθαρρύνουμε συνεχώς γυναίκες και νεαρά κορίτσια να Συγκρίνουν συνεχώς τον εαυτό τους όχι μόνο με τις φωτογραφίες με πολλές φωτογραφίες στα περιοδικά ομορφιάς, αλλά και μεταξύ τους στην καθημερινή ζωή… αντί να το ξέρετε, ενθαρρύνοντάς τους θετικά να αγαπήσουν πραγματικά τον εαυτό τους και τον τρόπο που τους έφτιαξε το σύμπαν, αλλά οτιδήποτε άλλο.

1990s

Με συγχωρείτε που το λέω αυτό, αλλά ίσως η λιγότερο αγαπημένη μου δεκαετία για body-shaming μέχρι στιγμής. Μην με παρεξηγείτε, μου άρεσε όλο το κίνημα «grunge», αλλά δεν θα καταλάβω ποτέ πώς το «heroine chic» έγινε η πρώτη γραμμή του ιδανικού γυναικείου σώματος κυρίως της Κέιτ Μος και της Χάιντι Κλουμ.

Σε παλαιότερη  συνέντευξή της η Χάιντι Κλουμ είχε αποκαλύψει τα μυστικά της για ένα τέλειο σώμα: «Είμαι αρκετά τυχερή που έχω μια πισίνα στο σπίτι και, και κολυμπώ 20 γύρους την ημέρα. Οι ασκήσεις χαμηλής έντασης είναι πολύ καλύτερες για τις αρθρώσεις μου από το τρέξιμο σε διάδρομο. Το χούλα χουπ είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, όπως και το τραμπολίνο που κάνω» ανέφερε η ίδια.

View this post on Instagram

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

View this post on Instagram

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

2000s

Όταν γραμμωμένοι, μαυρισμένοι, ποπ έφηβοι κυβέρνησαν τον κόσμο και έφτιαχναν μια μουσική που να αισθάνεσαι καλά, που ενδυναμώνει τις γυναίκες, μπορούσες πραγματικά να ταρακουνήσεις αυτή την απίστευτα τονισμένη λεία. Τι πραγματικά μαγική δεκαετία ήταν αυτή! Παράδειγμα γυναίκας η Χριστίνα Αγκιλέρα.

View this post on Instagram

A post shared by Christina Aguilera (@xtina)

 2010s

Και φυσικά, η τελευταία (προς το παρόν τουλάχιστον) και πιθανώς η πιο «εμμονή με το σχήμα του σώματος» δεκαετία, η δεκαετία του 2010. Μια δεκαετία που θα μπορούσατε κυριολεκτικά να ρουφήξετε το λίπος από οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας και να το επαναφέρετε με ένεση όπου θέλετε να είναι. Και υποβαλλόμαστε σε αυτά τα «τέλεια σώματα» (περισσότερο σαν τέλεια ψεύτικα σώματα) περισσότερο από ποτέ χάρη σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter, το Facebook και το Instagram.

Ήρθε η στιγμή να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, όπως είναι.Έτσι, το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι κυρίες. Δεν έχει σημασία τι σχήμα σώματος  έχετε, κάποια στιγμή ήταν τρομερά τέλειο, οπότε γιατί να ανησυχείτε!; Είμαστε όλοι όμορφοι ό,τι κι αν γίνει!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments