People

Ρίκα Διαλυνά: Η Σταρ Ελλάς που κατηγορήθηκε για κομμουνίστρια και της απαγορεύτηκε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ

Ρίκα Διαλυνά: Η Σταρ Ελλάς που κατηγορήθηκε για κομμουνίστρια και της απαγορεύτηκε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: instagram - elenasdiary_blog

Ρίκα Διαλυνά: H Eλληνίδα καλλονή που είχε το Χόλιγουντ στα πόδια της και έριξε χυλόπιτα στον Μάρλον Μπράντο.

Μπορεί να βαφτίστηκς ως Ειρήνη αλλά το όνειρό της να γνωρίσει την Αμερική από κοντά την έκανε να αλλάξει το όνομά της. Η Ρίκα Διαλυνά επιθυμούσε όσο τίποτα να ταξιδέψει στην Αμερική για να γίνει μοντέλο και ηθοποιός. Η Σταρ Ελλάς τους μάγεψε όλους με την ομορφιά της καθώς θεωρείται μέχρι και σήμερα από τις ωραιότερες Ελληνίδες της εποχής.  Γεννήθηκε στην Κρήτη στις 8 Αυγούστου 1934 και από την πρώτη μέρα που γεννήθηκε ήταν ήδη σταρ.

Είχε δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη

Τελειώνοντας το τότε εξατάξιο γυμνάσιο, έφτασε στην πρωτεύουσα γεμάτη όνειρα, χωρίς να βασιστεί στην εξωτερική ομορφιά της. Θέλησε να δώσει εξετάσεις στο Πολυτεχνείο και στην Σχολή Τεχνών, όπου και πέρασε, ενώ υπήρξε μαθήτρια του σπουδαίου Γιάννη Μόραλη στην ζωγραφική. Ταυτόχρονα άρχισε να φοιτά και στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όπου είχε ως δασκάλους «ιερά τέρατα» όπως ο Δημήτρης Ροντήρης και η Κατίνα Παξινού!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Retrolovers – Cinema & Theatre (@christina_terzi_archive)

Ωστόσο ήταν αδύνατον να μην εντυπωσιαστεί κανείς από την  γοητεία τη. Ένας  δικηγόρος και οικογενειακός φίλος μετά από μια φωτογραφία που έβγαλαν μαζί, έριξε την ιδέα να πάει η ούτε καν 20χρονη κοπέλα στα καλλιστεία. Εκείνης της φάνηκε παράξενη η προτροπή καθώς δεν θεωρούσε τον εαυτό της ιδιαίτερα ωραίο. Ο νομικός όμως εκτός από… μάτι, είχε και πείσμα, με αποτέλεσμα να στείλει ο ίδιος την φωτογραφία στην εφημερίδα «Απογευματινή» η οποία συνεργαζόταν με τον διαγωνισμό ομορφιάς.

Τελικά, όχι μόνο έλαβε μέρος αλλά και ανακηρύχθηκε Σταρ Ελλάς. Τίτλος που της άνοιγε διάπλατα τον δρόμο για την συμμετοχή της στο Μις Υφήλιος που εντελώς συμπτωματικά θα διεξαγόταν μερικούς μήνες αργότερα στην δική της «Γη της Επαγγελίας». Στο Λονγκ Μπιτς των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής!

Η αιτία για να μην ταξιδέψει στην Αμερική  ήταν η απόφασή να φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο ενός βιβλίου του Μενέλαου Λουντέμη

Έκπληκτη η νεαρή Σταρ Ελλάς είδε την αίτησή της για βίζα να απορρίπτεται με συνοπτικές διαδικασίες και με την κατηγορία ότι και η ίδια ήταν κομμουνίστρια! Σοκαρισμένη από αυτή την εξέλιξη, έμαθε πως αιτία για το φρένο ήταν η απόφασή να φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο ενός βιβλίου του Μενέλαου Λουντέμη. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης με το ΕΑΜ. Αυτή ήταν η δικαιολογία που για λίγο της έκοψε τα φτερά.

Για καλή της τύχη ασχολήθηκε με την υπόθεσή της ολόκληρος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ! Ο Τζον Φόστερ Ντάλας ήταν από τους ελάχιστους λογικούς ανθρώπους που αντιλαμβανόταν ότι ένα όμορφο κορίτσι από την Ελλάδα σε ένα διαγωνισμό ομορφιάς δεν θα μπορούσε να ρίξει ένα ολόκληρο σύστημα και κίνησε τις διαδικασίες ώστε να μην εκτεθεί η υπερδύναμη για ένα θέμα μάλλον μείζονος σημασίας.

Τελικά η Ρίκα Διαλυνά τα κατάφερε και μετέβη στο Λονγκ Μπιτς όπου και για ακόμη φορά κέρδισε τις εντυπώσεις και όχι μόνο αφού κατόρθωσε να λάβει την 5η θέση στο Μις Υφήλιος. Μάλιστα τα χρόνια που ακολούθησαν έμεινε για αρκετό καιρό στις ΗΠΑ. Εκεί έκανε τον πρώτο από τους δύο γάμους της –με τον Ελληνοαμερικανό χρηματιστή Νικ Παπαδάκο , εκεί σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, εκεί έκανε μαθήματα υποκριτικής με την Τζούντιθ Έλιοτ.

Η ιστορία με τον Μάρλον Μπράντο

Ούτε ο Μάρλον Μπράντο δεν μπορεί να αντισταθεί στην πανέμορφη Ρίκα Διαλυνά ο οποίος τη βλέπει στο στούντιο της Paramount πλάι στις άλλες φιναλίστ, μαγεύεται και χάνει τα λόγια του.

«Μόλις τον είδαν όλα τα κορίτσια έτρεξαν. Εγώ ήμουν ντροπαλή και έμεινα πίσω. Κάποια στιγμή τον είδα να τις παραμερίζει και να έρχεται προς το μέρος μου» αφηγείται η ίδια για αυτή τη συνάντηση. «”Εσύ γιατί δεν πλησιάζεις; Θέλεις να βγούμε το βράδυ;”, μου είπε. Του απάντησα ότι δεν έβγαινα τα βράδια. “Δεν θα είμαστε μόνοι. Θα είναι και η Βίβιαν Λι και ο Λόρενς Ολίβιε”, μου είπε. Ούτε που ήξερα τότε ποιοι ήταν και είπα “δεν μπορώ γιατί δεν με αφήνει η μαμά μου”».

ην άλλη μέρα οι εφημερίδες έγραφαν για τη «χυλόπιτα» της Ελληνίδας καλλονής στον μεγάλο γόη του κινηματογράφου Μάρλον Μπράντο. «Ο Μάρλον Μπράντο εισέπραξε παγερή αδιαφορία από τη Μις Ελλάς Ρίκα Διαλυνά. Ούτε καν τον αναγνώρισε. Μήπως δεν έχει καταλάβει τι έχασε» αναρωτιόνταν μέσα από τα πρωτοσέλιδα οι ρεπόρτερ της εποχής. Εκείνη, όπως εξηγεί μέχρι σήμερα όταν τη ρωτούν για το περιστατικό, δεν το έχει μετανιώσει. «Ήταν θέμα σεβασμού και εμπιστοσύνης προς την οικογένεια μου» απαντάει κάθε φορά.

Την ίδια ώρα, το ατελείωτο της κορμί απαθανατίζεται σε περιοδικά μόδας και πιο προκλητικές φωτογραφίσεις. Η Ρίκα Διαλυνά είναι ένα διεθνές sex symbol. Η ίδια εξάλλου δεν είχε ποτέ πρόβλημα να φανερώσει την έντονη θηλυκή της πλευρά και να φωτογραφίζεται με καυτά σορτς και αποκαλυπτικά μαγιό, σε εποχές μάλιστα που κάτι τέτοιο δεν ήταν σύνηθες, κλέβοντας πάντα τις εντυπώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments