Πολιτική

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΚΙΝΑΛ για την ακρίβεια

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΚΙΝΑΛ για την ακρίβεια
Βουλή: Η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα, με τη μείωση των φόρων, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και με τα οικονομικά μέτρα στήριξης, ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΚΙΝΑΛ κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια. Για «λαϊκισμό χειρίστου είδους», κατηγόρησε το Κίνημα Αλλαγής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή, για το «τσουνάμι» ακρίβειας. Όπως υπογράμμισε «η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα, με τη μείωση των φόρων, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με τα οικονομικά μέτρα στήριξης- έχει ήδη αντιμετωπίσει σε επίπεδο τσέπης το πρόβλημα της ακρίβειας και θα συνεχίσει και το 2022».

Η ωραία Ελένη και ο κραταιός Νικόλας

Για τη στρατηγική του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Γεωργιάδης χρησιμοποίησε έναν παραλληλισμό λέγοντας πως προσομοιάζει με την «Ωραία Ελένη» από το έπος του Ομήρου. «Είναι καλή συνταγή αλλά για λίγο. Εγώ την ονομάζω “η συνταγή της Ωραίας Ελένης”. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα δεν έχει οποιουδήποτε είδους περιγραφή της Ωραίας Ελένης. Αν είναι ξανθιά ή μελαχρινή, κοντή ή ψηλή. Ο κάθε Έλληνας ονειρεύεται την Ωραία Ελένη όπως επιθυμεί. Είναι καλό για την ποίηση. Βοηθάει και στην πολιτική για λίγο. Δε λες τίποτα για τη Novartis, λες κάτι φληναφήματα για την Πορτογαλία, αλλά με το πρώτο άρθρο σε τσακώσαμε. Γιατί σου αρέσει η Πορτογαλία του 1,3, αλλά όχι η Ελλάδα του 1,2 (πληθωρισμό)», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, προκαλώντας αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε άδικη την κριτική του Νίκου Ανδρουλάκη με οικονομικό υπόδειγμα την Πορτογαλία για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, σημειώνοντας πως «δεν μου αρέσει η αδικία που εξάρει μια άλλη χώρα και υποτιμά τη δική του».

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, απάντησε πως «ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι Ωραία Ελένη αλλά κραταιός Νικόλας. Χωνέψτε το. Αυτός είναι ο Πρόεδρός μας. Καταλαβαίνω όσα λέτε αλλά δείχνουν τη φουρτούνα σας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments