Αθλητισμός

Μίλτος Τεντόγλου: Στην δεύτερη θέση στο Silver Indoor Tour

Μίλτος Τεντόγλου: Στην δεύτερη θέση στο Silver Indoor Tour
Μίλτος Τεντόγλου: Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης έκανε μία εντυπωσιακή εκκίνηση στο Silver Indoor Tour στην Οστράβα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση, καθώς κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση με 8,15 μ στο Silver Indoor Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην Οστράβα. Ο Τεντούγλου χρειάστηκε τρία άλματα για να βρει το δρόμο για τα 8,00μ.και ολοκλήρωσε τον αγώνα του στη δεύτερη θέση με 8,15 μ. επίδοση που σημείωσε στην πέμπτη του προσπάθεια και αποτελεί μακράν την καλύτερη εμφάνιση του σε έναρξη σεζόν.

Ξεκίνησε τον αγώνα με άκυρο και συνέχισε διαδοχικά με 7,86 μ., άκυρο, 8,00 μ., 8,15 μ. και άκυρο άλμα. Αυτός ήταν ο πρώτος από τους τέσσερις αγώνες, που θα κάνει ο Τεντόγλου πριν το Παγκόσμιο του Βελιγραδίου. Ο επόμενος αγώνας του θα γίνει το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στο μίτινγκ στην πόλη Μετζ της Γαλλίας.

Τα αποτελέσματα

Ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ επικράτησε του σημερινού αγώνα με 8,21μ., επίδοση που σημείωσε στο έκτο και τελευταίο του άλμα και με το οποίο κατάφερε να σταματήσει το εντυπωσιακό σερί νικών του Τεντόγλου, που κρατούσε από τις 13 Φεβρουαρίου του 2021.

Δυναμικό ξεκίνημα όμως είχε και η Ραφαέλα Σπανουδάκη, που ήρθε τρίτη στη δεύτερη προκριματική σειρά των 60μ. με επίδοση 7.29 αλλά στον τελικό τερμάτισε σε 7.30 και κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Η έμπειρη σπρίντερ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έμεινε πίσω στην εκκίνηση, παρόλα αυτά στα τελευταία μέτρα κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση κοντά στις προπορευόμενες αθλήτριες.

Νικήτρια στα 60 μ. ήταν η Μόλι Σκορτ (Ιρλανδία) με 7.25. Η Σπανουδάκη θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στην ημερίδα του ΣΕΦ την Κυριακή 13 του μηνός. Στο μίτινγκ της Οστράβα συμμετείχε και η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων), που ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της όπως θα ήθελε.

Λίγα λόγια για τον Τεντόγλου

O Μίλτος Τεντόγλου είναι Έλληνας πρωταθλητής, χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θεωρείται ως ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες αθλητές του στίβου. Έχει επίσης αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης ανοιχτού στίβου το 2018 στο Βερολίνο, πρωταθλητής κλειστού στίβου το 2019 στη Γλασκώβη, και επίσης, πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου το 2021. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998 και έχει Μικρασιατική καταγωγή. Μεγάλωσε στα Γρεβενά όπου και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια.

Στη εφηβική του ηλικία εξασκούσε ως χόμπι το παρκούρ. Ξεκίνησε το στίβο -εντελώς τυχαία- σε ηλικία 15 ετών, έπειτα από παρότρυνση του έμπειρου προπονητή του στίβου, Βαγγέλη Παπανίκου, ο οποίος τον παρατήρησε να κάνει παρκούρ στο στάδιο των Γρεβενών. Ήταν ο πρώτος που διέκρινε το ταλέντο και τη μεγάλη φυσική αλτικότητα του Τεντόγλου και υπήρξε ο πρώτος του προπονητής. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με τον διακεκριμένο προπονητή αλμάτων, τον Γιώργο Πομάσκι, ο οποίος είναι ο σημερινός προπονητής του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments