Ελλάδα

Έλληνας καθηγητής του Χάρβαρντ: Η πανδημία τελειώνει, είναι επείγον να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή

Έλληνας καθηγητής του Χάρβαρντ: Η πανδημία τελειώνει, είναι επείγον να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή
Ο καθηγητής προτείνει να σταματήσουν ή να μειωθούν δραστικά τα διαγνωστικά τεστ σε υγιή άτομα, που δεν εμφανίζουν συμπτώματα, αφού η υποβολή μεγάλου τμήματος του πληθυσμού σε τεστ για τις δουλειές τους και τα ταξίδια τους, καθιστά δυσκολότερο για τους ευάλωτους να υποβληθούν σε τεστ.

Παρότι τα κρούσματα κορωνοϊού εξακολουθούν να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, Στέφανος Κάλης, υποστηρίζει ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε τους νέους, υγιείς «κι όσους θέλουν να προχωρήσουν». Σε ανάρτησή του στο LinkedIn, τονίζει ότι για την πλειονότητα των παιδιών και των ενηλίκων «η Covid-19 δεν συνιστά σοβαρή απειλή, παρά μόνον έναν μπελά για το σχολείο, τις δουλειές τους και τα ταξίδια». «Όταν κορυφωθεί η Όμικρον, οι παραλλαγές που θα ακολουθούν πιθανώς θα είναι ακόμη ηπιότερες», σύμφωνα με τον καθηγητή. Συνεπώς υπογραμμίζει, «είναι επείγουσα ανάγκη να επιτραπεί στο κοινό, ειδικά στους νέους, να επιστρέψουν στην κανονική ζωή».

Κατά τον καθηγητή, οι Αρχές πρέπει να εστιάσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της Covid-19 στους «ευάλωτους» κι όχι στο σύνολο του πληθυσμού, αφού πολλοί επιστήμονες συμφωνούν ότι η νόσος μετακινείται τάχιστα από την «πανδημική» σε «ενδημική» φάση σαν το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη.

Προτείνει να σταματήσουν ή να μειωθούν δραστικά τα διαγνωστικά τεστ σε υγιή άτομα, που δεν εμφανίζουν συμπτώματα, αφού η υποβολή μεγάλου τμήματος του πληθυσμού σε τεστ για τις δουλειές τους και τα ταξίδια τους, καθιστά δυσκολότερο για τους ευάλωτους να υποβληθούν σε τεστ.

«Ποτέ δεν θα ελέγχαμε τους ανθρώπους για κρυολόγημα και τον ιό της γρίπης. Ας σταματήσουμε τα τεστ σε υγιή παιδιά στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Σ’ αυτό το χρονικό σημείο που είμαστε, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και το προσωπικό είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν κι ως εκ τούτου κι οι δικοί τους κίνδυνοι είναι ελάχιστοι». Ο δρ Καλής λέει ότι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα της Covid-19, εμβολιασμένοι ή μη, πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ και να χορηγούνται στους αρρώστους αποτελεσματικά φάρμακα, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για πέντε ημέρες είτε μολύνθηκαν από την Covid-19 είτε πάσχουν από κρυολόγημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments