Ελλάδα

Ίλιον: Ο λόγος που οι μαθητές φορούν φούστα

Ίλιον: Ο λόγος που οι μαθητές φορούν φούστα
Ίλιον: Ένας μαθητής της Α' Γυμνασίου πήγε στο Μουσικό Σχολείο με φούστα και ο καθηγητής άρχισε να τον προσβάλλει, αποκαλώντας τον "ντροπή της κοινωνίας".

Στο Ίλιον τις τελευταίες ημέρες όλα τα αγόρια φορούν φούστα. Ο λόγος είναι ότι ένας μαθητής είχε έρθει στο σχολείο με φούστα και ο καθηγητής άρχισε να τον προσβάλλει για την εμφάνιση του μιλώντας του με απρεπείς χαρακτηρισμούς. Τον αποκάλεσε μάλιστα «ντροπή της κοινωνίας».

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό η αντίδραση των άλλων μαθητών ήταν άμεση. Τα αγόρια άρχισαν να πηγαίνουν στο σχολείο ντυμένα κορίτσια, με φούστες και τα κορίτσια ντυμένα αγόρια. Μάλιστα έκαναν και μια μεγάλη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο: «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο».

Η καταγγελία γονέα

Όπως κατήγγειλε γονέας στο protothema.gr «Το σκηνικό έγινε Τρίτη μεταξύ ενός καθηγητή και ενός μαθητή της 1η Γυμνασίου. Το παιδί αν θέλει ή αισθάνεται κορίτσι είναι δικαίωμα του και δεν αφορά κανέναν πέρα από εκείνο και την οικογένεια του.

Ο καθηγητής, σύμφωνα με τα παιδιά, έκανε ξεφτίλα το παιδί μπροστά σε όλη την τάξη. Έφτασε στο σημείο να το αποκαλέσει: “Nτροπή της κοινωνίας”. Το έβγαλε έξω από την τάξη και το έστειλε στο γραφείο της διεύθυνσης. Ειδοποιήθηκαν μέχρι και οι γονείς του παιδιού που πήγαν στο σχολείο και όπως ήταν φυσικό ζήτησαν εξηγήσεις»

Παρόμοιο περιστατικό και στην Ισπανία

Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και σε σχολείο της Ισπανίας, όπου και εκεί υπήρξε άμεση αντίδραση από τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές απέναντι στο ομοφοβικό bullying.

Το σχολείο μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε κάποια τοποθέτηση ενώ αύριο το πρωί, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων θα συναντηθεί με τη διευθύντρια του σχολείου προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα που ανέκυψε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments