Διεθνή

Ποινή 100 ετών σε 13χρονο στις ΗΠΑ: Σκότωσε τα αδέλφια του, για να τα λυτρώσει από τον σατανά

Ποινή 100 ετών σε 13χρονο στις ΗΠΑ: Σκότωσε τα αδέλφια του, για να τα λυτρώσει από τον σατανά
Ο 13χρονος Νίκαλας Κέντροβιτζ είπε πως σκότωσε τα δυο μικρά του αδέλφια, γιατί έτσι θα τα λύτρωνε από τον σατανά που τα κυνηγούσε.

Ήταν ένα ανατριχιαστικό και απολύτως ειδεχθές έγκλημα. Σόκαρε τις ΗΠΑ και συγκλόνισε και τους πιο σκληρούς. Ο κατηγορούμενος ήταν μόλις 13 ετών, όμως ο δικαστής ζήτησε να δικαστεί σε δικαστήριο ενηλίκων και όχι ανηλίκων. Είχε σκοτώσει δύο μωρά. Τα ίδια του τα αδέλφια.

Η διπλή άγρια δολοφονία έγινε με ανατριχιαστικό τρόπο. Ο 13χρονος Νίκαλας Κέντροβιτζ σκότωσε τα δυο μικρά του αδέλφια ηλικίας 23 και 11 μηνών αντίστοιχα, γιατί πίστευε, όπως ισχυρίστηκε πως έτσι θα τα λύτρωνε από τον σατανά που όπως κατέθεσε τα κυνηγούσε.

Το περιστατικό έγινε στην πόλη Όσγκουντ που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα μακριά από την Ινδιανάπολη των ΗΠΑ. Ο Κέντροβιτζ, οποίος σύμφωνα με τον δικηγόρο του έχει προβλήματα ψυχικής υγείας, αρχικά δολοφόνησε την ετεροθαλή αδελφή του Ντεζρέ Μακάρντϊ. Ένα μωρό που σε έναν μήνα θα έκλεινε τα δύο του,  χρόνια, και τον μόλις 11 μηνών (ετεροθαλή και πάλι), αδελφό του Ναθάνιελ. 

Οι γονείς τους, είχαν αφήσει τον Νίκαλας μόνο στο σπίτι να προσέχει τα παιδιά, και εκείνοι είχε φύγει. Αρχικά σκότωσε την Ντεζρέ και στη συνέχεια τον Ναθάνιελ. Τους έβαλε στα κρεβάτια τους και τηλεφώνησε στους γονείς του να τους πει ότι «κάτι έχουν τα αδέλφια μου και δεν κουνιούνται».

Τον πρόδωσε μία άτυχη γάτα

Στο σπίτι έφτασε και η αστυνομία η οποία θα έκλεινε την υπόθεση γιατί θεώρησε παθολογικά τα αίτια όμως ένα γατάκι που βρέθηκε ακρωτηριασμένο στην αυλή του σπιτιού (το είχε ακρωτηριάσει ο Νίκαλας, λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία της αδελφής και του αδελφού του) τους κίνησε την περιέργεια και τους κινητοποίησε. Στις ΗΠΑ μελέτες του FBI, έχουν καταλήξει, πως εκείνοι που κακοποιούν και σκοτώνουν ζώα, είναι εξαιρετικά πιθανόν, ότι θα διαπράξουν το ίδιο και σε άνθρωπο. Μία μελέτη που αφορά στο ανθρώπινο είδος γενικά βεβαίως και όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όταν κατόπιν και η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος των δύο παιδιών, δεν ήταν από φυσικά αίτια, τότε όλη η προσοχή τους στράφηκε στον 13χρονο, ο οποίος ομολόγησε λέγοντας ότι τα δολοφόνησε για να τα γλιτώσει από τον διάβολο. 

Ο Εισαγγελέας της κομητείας Ρίπλι, Ρίτσαρντ Ερτέλ απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης, να δικαστεί ο Νίκαλας από δικαστήριο ανηλίκων και δικάστηκε κανονικά σαν ενήλικας. Ο Νίκαλας για τις δολοφονίες καταδικάστηκε σε 100 χρόνια φυλακή, 50 χρόνια για το κάθε παιδάκι που είχε σκοτώσει. Σήμερα ο Κέντροβιτζ είναι 17 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments