Focus

Τιάρα – 75 ρουμπίνια: Από την Δούκισσα Ελισάβετ της Βαυαρίας στην πλούσια Marylou με 1900 διαμάντια

Τιάρα – 75 ρουμπίνια: Από την Δούκισσα Ελισάβετ της Βαυαρίας στην πλούσια Marylou με 1900 διαμάντια
Τιάρα - 75 ρουμπίνια: Τον 20ο αιώνα, ήταν στην κατοχή της Marylou Vanderbilt, αλλά υπάρχουν φήμες ότι κάποτε ανήκε στη Δούκισσα Ελισάβετ της Βαυαρίας.

Η εκθαμβωτική αυστριακή Τιάρα Wildflower κεντημένη με 75 ρουμπίνια και 1.900 διαμάντια, τα οποία είναι σε ασήμι και χρυσό μοτίβο άγριων τριαντάφυλλων. Τον 20ο αιώνα, ήταν στην κατοχή της Marylou Vanderbilt, αλλά υπάρχουν φήμες ότι κάποτε ανήκε στη Δούκισσα Ελισάβετ της Βαυαρίας. Τιάρα - 75 ρουμπίνια

Ως 16χρονη δούκισσά ήταν παντρεμένη με τον αυτοκράτορα Franz Joseph Ι της Αυστρίας το 1854

Η νεαρή αυτοκράτειρα ήταν σε τραγική ψυχολογική κατάσταση και έπεφτε καθημερινά σε κατάθλιψη, είχε εμμονή με τα μαλλιά της και την λεπτή μέση της! Τα μαλλιά της μάλιστα έφταναν ως τα γόνατα και χρειαζόταν τουλάχιστον 3 ώρες την ημέρα να τα χτενίσει .

Στην ηλικία των 32 αποφάσισε ότι η εικόνα της ομορφιάς της πρέπει να παραμείνει ως έχει και με αυτό τον τρόπο να την θυμούνται νέα και ωραία, οπότε αρνήθηκε να κάνει άλλα πορτρέτα και να βγάλει φωτογραφίες.

Τα προβλήματά της μεγάλωσαν όταν ο μοναδικός της γιος πέθανε μετά από απόπειρα δολοφονίας δολοφονίας το 1889, που σημαίνει ότι η σειρά διαδοχών πήγε στον μικρότερο αδελφό του συζύγου της, Karl Ludwig.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 1898 η Αυτοκράτειρα βρισκόταν στη Γενεύη και περίμενε το πλοίο για το Μοντρέ με την κυρία επί των τιμών Κόμισσα Στάραϋ, όταν ένας Ιταλός αναρχικός ονόματι Λουίτζι Λουκένι της επιτέθηκε με μαχαίρι. Εκείνη έπεσε αλλά με τη βοήθεια της συντρόφου της επιβιβάστηκε στο πλοίο και σύντομα κατέρρευσε.

Όταν η γυναίκα αποκάλυψε την ταυτότητα της Ελισάβετ στον καπετάνιο, εκείνος διέταξε να γυρίσουν πίσω στη Γενεύη

Σε προσπάθεια της κυρίας επί των τιμών να τη βοηθήσει στην αναπνοή ανοίγοντας τον κορσέ της, η αιμορραγία από το τραύμα αυξήθηκε. Όταν η γυναίκα αποκάλυψε την ταυτότητα της Ελισάβετ στον καπετάνιο, εκείνος διέταξε να γυρίσουν πίσω στη Γενεύη. Κατά τη μεταφορά της στο ξενοδοχείο όπου διέμενε τις τελευταίες ημέρες της ζωή της, η Ελισάβετ πέθανε στις 2:10 μ.μ. σε ηλικία 60 ετών από τραύμα στον θώρακα που ράγισε το πλευρό, τρύπησε τον πνεύμονα και το περικάρδιο και διαπέρασε την καρδιά.

Η σoρός της μεταφέρθηκε μέσω συρμού και η κηδεία έγινε στη Βιέννη στις 17 Σεπτεμβρίου 1898. Ο τάφος της βρίσκεται στην Αυτοκρατορική Κρύπτη της Εκκλησίας των Καπουτσίνων στη Βιέννη (παρά την επιθυμία της να ταφεί στη Μεσόγειο).

Με κάποια ειρωνεία, η τιάρα, η οποία ανήκε στη συνέχεια στον Harry Winston, αγοράστηκε από τον αμερικανικό Cornelius Vanderbilt Whitney το 1952 για την τέταρτη σύζυγό του, Marylou Hosford (Née Schroeder).

Η τιάρα ήταν μέρος του δικαστηρίου του Χάρι Κοστούστον της Έκθεσης Touring Touring, η οποία μάζευε χρήματα για φιλανθρωπικές οργανώσεις από το 1949-1953.

Η Wildflower Tiara πωλήθηκε από τον Sotheby’s τον Δεκέμβριο του 2020 για $ 226.800 από έναν ανώνυμο αγοραστή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments