Αθλητισμός

Μαρία Σάκκαρη: Ανέβηκε στο Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη

Μαρία Σάκκαρη: Ανέβηκε στο Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη
Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια ανέβηκε μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη και πλέον έχει φτάσει στο Νο 7.

Η Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε και επίσημα στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης. Πέρα όμως από την άνοδο της Ελληνίδας Πρωταθλήτριας υπήρχαν και άλλες ανακατατάξεις στην παγκόσμια κατάταξη στις γυναίκες.

Συγκεκριμένα, η Ιγκα Σβιόντεκ υποχώρησε τέσσερις θέσεις, με αποτέλεσμα οι Πλίσκοβα, Μπαντόσα, Μουγκουρούθα και Σάκκαρη να κερδίσουν μία θέση στα ranking. Η Πλίσκοβα σκαρφάλωσε στο Νο4 και ακολουθούν οι υπόλοιπες, με την Σάκκαρη να βρίσκεται πλέον στο Νο7. Η πρώτη τριάδα (Μπάρτι, Σαμπαλένκα, Κρεϊτσίκοβα) δεν άλλαξε, ενώ στο Νο10 ανέβηκε η Ονς Τζαμπέρ.

Όσον αφορά τους άνδρες δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει στο Νο4, όπως και ο Τζόκοβιτς στο Νο1, διατηρώντας απόσταση 1.200 περίπου πόντων από τον Μεντβέντεφ.

Λίγα λόγια για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια

Η Μαρία Σάκκαρη είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια της αντισφαίρισης, διεθνούς εμβέλειας, η οποία σήμερα κατέχει την 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και θεωρείται ως η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών

Το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση σε διοργάνωση Grand Slam καθώς αγωνίστηκε στο Αμερικανικό Όπεν φτάνοντας μέχρι τον πρώτο γύρο, ξεκινώντας την προσπάθειά της από τα προκριματικά. Από τότε δίνει δυναμικά το ‘παρών’ σε κάθε μία από τις τέσσερις διοργανώσεις grand slam, όπου έφτασε μέχρι τον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν (1η φορά: 2020) και τον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον (1η φορά : 2017),του Αμερικανικού Όπεν (1η φορά : 2017).

Το 2019 κέρδισε τον πρώτο της τίτλο WTA κερδίζοντας το Grand Prix SAR La Princesse Lalla Meryem στο Μαρόκο. Tο 2021 έγινε η πρώτη Ελληνίδα που έφτασε στα ημιτελικά του Roland Garros. Το 2021 συμμετείχε στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 στο Τόκιο στο ατομικό γυναικών, όπου αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο, στην φάση των 16, και στο μικτό διπλό, μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά, όπου έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 απέκλεισε με 6-4, 6-4 την Καρολίνα Πλίσκοβα κι έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open. Μια πρόκριση που την έφερε στο Νο 13 της Παγκόσμιας Κατάταξης, «σπάζοντας» το ρεκόρ (Νο14) της Λένας Δανιηλίδου . Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021 «σκαρφάλωσε» στο No10 της Παγκόσμιας Κατάταξης, χάρη στην πορεία της έως τον τελικό του Ostrava Open. Έγινε έτσι η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που μπαίνει στο Top 10 της WTA

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments