Διεθνή

Νότια Κορέα: Ξεπέρασε τα ένα εκατομμύριο κρούσματα του νέου κορωνοϊού

Νότια Κορέα: Ξεπέρασε τα ένα εκατομμύριο κρούσματα του νέου κορωνοϊού
Νότια Κορέα: Δύο χρόνια και κάτι μετά την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, τα κρούσματα ξεπέρασαν το όριο του εκατομμυρίου.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA), τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο εντοπίστηκαν 38.691 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 15 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. Πρόκειται για νέο ρεκόρ, εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον μετά την περίοδο του εορτασμού του νέου σεληνιακού έτους, πάντως οι θάνατοι παραμένουν σε –συγκριτικά– χαμηλό επίπεδο, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη Νότια Κορέα έφθασε τους 6.873 νεκρούς επί συνόλου 1.009.688 μολύνσεων, κατά τα δεδομένα της KCDA. Νότια Κορέα

Νότια Κορέα: Ο δείκτης θνητότητας παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,71%

Τα κρούσματα έσπασαν το φράγμα των 20.000 την Τετάρτη, μόλις μία εβδομάδα αφού ξεπέρασαν τα 10.000, την 26η Ιανουαρίου. Έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί μέσα σε δύο εβδομάδες. Εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να φθάσουν ακόμη και τις 100.000 την ημέρα το επόμενο διάστημα. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε στους 272 (+3 σε 24 ώρες). Νότια Κορέα

Η Σουηδία επικρίθηκε έντονα στην αρχή της πανδημίας διότι δεν επέβαλε lockdown

Ο σημερινός συνολικός αριθμός θανάτων στη Σουηδία λόγω Covid είναι 16.200. αντίστοιχα στην Ελλάδα είναι σχεδόν 24.000.Σύμφωνα με αναλυτές, τα ισχυρά συστήματα υγείας και το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού έχουν οδηγήσει σε μείωση των θανάτων από κορωνοϊό, οδηγώντας χώρες να χαλαρώνουν τα μέτρα. Συγκεκριμένα, η Σουηδία που έχει τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα έχει κάθε μέρα 30-40 θανάτους λόγω Covid, δηλαδή κάτω από τους μισούς από ό,τι έχει η Ελλάδα, η οποία καταγράφει κατά μέσο όρο 100 ημερησίως.

Σημειώνεται ότι η Σουηδία επικρίθηκε έντονα στην αρχή της πανδημίας διότι δεν επέβαλε lockdown. Ο σημερινός συνολικός αριθμός θανάτων στη Σουηδία λόγω Covid είναι 16.200. αντίστοιχα στην Ελλάδα είναι σχεδόν 24.000. Παρομοίως, Δανία και Νορβηγία που έχουν τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας, καταγράφουν κάθε μέρα 20 και 4 θανάτους αντίστοιχα λόγω Covid.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments