Πολιτική

Μάκης Βορίδης: Σε πλήρη εφαρμογή για πρώτη φορά ο Ετήσιος Κύκλος Στελέχωσης του Δημοσίου

Μάκης Βορίδης: Σε πλήρη εφαρμογή για πρώτη φορά ο Ετήσιος Κύκλος Στελέχωσης του Δημοσίου
Μάκης Βορίδης: Σε πλήρη εφαρμογή τον ετήσιο κύκλο στελέχωσης έθεσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης.

Σε πλήρη εφαρμογή τον ετήσιο κύκλο στελέχωσης έθεσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης. Ο ετήσιος κύκλος στελέχωσης περιλαμβάνει δύο κύκλους κινητικότητας (Ιανουάριος – Μάιος και Οκτώβριος – Δεκέμβριος) σε συνάρτηση με τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων που πραγματοποιείται από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο κάθε έτους.

Με την ολοκλήρωση του δευτέρου κύκλου κινητικότητας για το έτος 2021 εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ολοκληρωμένα και στο ακέραιο ο Ετήσιος Κύκλος Στελέχωσης, διορθώνοντας πράξεις και παραλείψεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που είχαν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία πλήθους υπηρεσιών του Δημοσίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κατάργηση από μέρους του κ. Βορίδη εκατοντάδων παρεκκλίσεων που είχε προσθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα κινητικότητας, εξαιρώντας δημόσιους υπαλλήλους και υπηρεσίες από τη διαδικασία, ακυρώνοντας ουσιαστικά την εφαρμογή του και καθιστώντας το ανεξέλεγκτο. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν να δημιουργηθούν υπερστελεχωμένες υπηρεσίες σε βάρος άλλων υπηρεσιών που κατέστησαν υποστελεχωμένες.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος κινητικότητας για το έτος 2022 ο οποίος σηματοδοτεί την έναρξη εφαρμογής του ετήσιου Κύκλου στελέχωσης για το τρέχον έτος.

Στο στάδιο αυτό, οι φορείς, κατόπιν αξιολόγησης των αναγκών τους καλούνται να υποβάλουν τα αιτήματά τους τόσο για την κάλυψη κενών θέσεων του φορέα τους με μετάταξη όσο και για την προσωρινή κάλυψη αναγκών με απόσπαση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments