Ελλάδα

Άκης Τσοχατζόπουλος: Αυτή είναι η πρώτη διαθήκη του

Άκης Τσοχατζόπουλος: Αυτή είναι η πρώτη διαθήκη του
Άκης Τσοχατζόπουλος: Δημοσιεύτηκε η πρώτη ιδιόχειρη διαθήκη του πρώην υπουργού Αμύνης, την οποία είχε συγγράψει το 2019.

Στο φως της δημοσιότητας βρίσκεται η πρώτη από τις τρεις διαθήκες του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Νίκο Αλεξανδρή, η πρώτη διαθήκη κινείται σε δύο άξονες. Στον πρώτο άξονα παρατηρείται η προσπάθεια του Άκη Τσοχατζόπουλου να πει και να εξηγήσει για ποιον λόγο οδηγήθηκε στην απόφαση να αποκληρώσει στενούς συγγενείς του.

Μέσα στη διαθήκη, όπως αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1, ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος σημειώνει πως τα γράμματα του είναι περίεργα λόγω της μυοπάθειας που είχε στα άνω άκρα. Μάλιστα, ως συμπλήρωμα της διαθήκης υπάρχει και ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίος έπαιξε στην εκπομπή «Πρωινό».

Ποιους ορίζει κληρονόμους

«Αλληλογραφίες, αντίγραφα, αποφάσεις, επίσημα χαρτιά. Γενικότερα, το πολιτικό αρχείο που έχω στήσει, το αρχείο αυτό είναι μοναδικό, αφορά πάνω από μια δεκαετία κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ και κληρονόμος είναι ο γιος μου και η γυναίκα μου» ακούγεται να λέει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με όσα λέει και γράφει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ορίζει ως κληρονόμους τον μικρότερο γιο του και τη γυναίκα του μόνο, ενώ αποκληρώνει τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, την Αρετή και τον Αλέξανδρο.

Το ποσοστό της διαθήκης είναι 70% στον γιο του Άκη και 30% στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη. Ουσιαστικά, όμως, η περιουσία του έχει δημευθεί, δεν υπάρχουν ακίνητα ή μετρητά. Η μόνη περιουσία που έχει είναι το ιστορικό απόρρητο αρχείο του. Είναι αυτό που περνά στα χέρια του 15χρονου γιου του.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Η έρευνα που είχε ξεκινήσει πριν το θάνατό του

«Όταν αποφυλακίστηκε ο εκλιπών ξεκίνησε να κάνει μία προσπάθεια για να συλλέξει στοιχεία που θα αποδείκνυαν την αθωότητά του. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πέθανε μετά από σύντομο χρονικό διάστημα από την αποφυλάκισή του. Εικάζω δεν πρόλαβε να τα αξιοποιήσει και γι’ αυτό βρέθηκαν στο προσωπικό του αρχείο. Είναι ένα αρχείο τεράστιο, υπάρχουν απίστευτα πράγματα μέσα. Θέλει πολύ κόπο και χρόνο για να το ψάξει κανείς λεπτομερώς», είπε.

Ο κ. Αλεξανδρής  επισήμανε πως το κύριο μέλημα της Βίκυς Σταμάτης είναι ψυχική ηρεμία της, καθώς και η αποκατάσταση του ονόματός της αλλά και του ανήλικου τέκνου της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments