Καιρός

Καιρός Αρναούτογλου: Οι περιοχές με την μεγαλύτερη ένταση ανέμων – Πού χιόνισε

Καιρός Αρναούτογλου: Οι περιοχές με την μεγαλύτερη ένταση ανέμων – Πού χιόνισε
Καιρός Αρναούτογλου: Ο προγνώστης καιρού σε ανάρτηση του παρέθεσε τις περιοχές με την μεγαλύτερη ένταση των ανέμων.

Ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτηση του ανακοίνωσε τις περιοχές που ταλαιωρούνται με πολύ ισχυρούς ανέμους.  Όπως σημειώνει ο έμπειρος προγνώστης της ΕΡΤ, «12 μποφόρ στην Αριδαία Πέλλας και τη Νάξο, 10 μποφόρ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον σταθμό της ΕΜΥ στο αεροδρόμιο, οι μέγιστες εντάσεις ανέμων μέχρι στιγμής».

Το ψυχρό μέτωπο που διασχίζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα τη χώρα μας από την αρχή της μέρας σήμερα προκαλεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες.

Δείτε τη λίστα

Η ανάρτηση

Πού έχει χιονίσει

Η κακοκαιρία που έφερε χιόνια στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Ημαθίας και των Σερρών θα παρουσιάσει ύφεση μετά το μεσημέρι σύμφωνα με όσα είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης. Όπως είπε «αρχικά θα σταματήσουν ο αέρας και οι χιονοπτώσεις και μέχρι αύριο, Τετάρτηη, ο καιρός θα βελτιωθεί».

Σημειώνεται Κατά τη διάρκεια της νύχτας χιόνισε στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών, στη Δορκάδα, τον Σοχό, το Λιβάδι και τον Βερτίσκο. Σε όλα αυτά τα σημεία επιχειρούν αποχιονιστικά μηχανήματα.

Στο μεταξύ, στη Χαλκιδική χιονίζει στο βόρειο τμήμα του Νομού από τη Γαλάτιστα προς τον Πολύγυρο, την Αρναία, τη Βαρβάρα και τον Ταξιάρχη. Αποχονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε όλα τα αντίστοιχα οδικά δίκτυα. Στις Σέρρες αποχιονισμός γίνεται στην Άνω Βροντού, το Ροδολίβος και την Αμφίπολη, ενώ στην Ημαθία το βράδυ σημειώθηκε χιονοθύελλα στο Βέρμιο και την Καστανιά. Τα αποχιονιστικά δούλευαν μέχρι τα ξημερώματα και αυτή τη στιγμή οι δρόμοι είναι καθαροί. Στον κάμπο της Ημαθίας επικράτησαν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι πλέον έχουν εξασθενήσει.

Δυτικοί άνεμοι στην Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς

Δυνατοί άνεμοι επικράτησαν και στην Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς, ενώ η έντασή τους έφτασε τα 7 με 8 μποφόρ. Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν στις Μουριές και επί τόπου έσπευσε η πυροσβεστική. Στις Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας και Πιερίας δεν αναφέρθηκαν προβλήματα.

Παράλληλα βροχές και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώνονται στο Αιγαίο, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις σημειώνονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και κατά τόπους σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Η κακοκαιρία είναι χαμηλής Κατηγορίας 1, όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI). Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στη Δυτική Ελλάδα και στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ο καιρός θα βελτιωθεί. Εξαίρεση αποτελεί η Θράκη, όπου κατά τόπους και κατά περιόδους έως και μετά το μεσημέρι θα σημειώνεται χιονόνερο ή χιόνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments