Πολιτική

Ο Στουρνάρας, ο Χουλιαράκης και ο…Σέρλοκ Χόλμς

Ο  Στουρνάρας, ο Χουλιαράκης  και ο…Σέρλοκ Χόλμς
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με τις αντιδράσεις από την τοποθέτηση του Γιώργου Χουλιαράκη στην θέση συμβούλου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο διορισμός του Γιώργου Χουλιαράκη, εις εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, σε θέση συμβούλου στη Τράπεζα της Ελλάδος, προκάλεσε αντιδράσεις και εντός και εκτός Κουμουνδούρου. Ας σημειωθεί πως ο διορισμός του ήταν μια προσωπική απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα.

Πολλοί ήταν εκείνοι και στο ΣΥΡΙΖΑ που συνέδεσαν τη τοποθέτηση του σε τόσο καίρια θέση, με τα σενάρια που διοχετεύονται το τελευταίο καιρό, για τη πιθανότητα δημιουργίας τεχνοκρατικής κυβέρνησης εφόσον προκύψει αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης ή κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές.

Ειρήσθω εν παρόδω πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε τη πρόταση και είχε δώσει το πράσινο φως.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβληματίζονται αν τη γνώριζε απολύτως το Μέγαρο Μαξίμου. Καθώς η κυβέρνηση έχει τον απόλυτο έλεγχο της Τραπέζης της Ελλάδος. Εντύπωση όμως, έχει προκαλέσει η αντίδραση που υπήρξε εντός του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό ενός εκ των σοβαρών οικονομολόγων που διαθέτει η χώρα. Εξάλλου ο κεντρικός τραπεζίτης δέχθηκε και τις δυο προϋποθέσεις που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών: να συνεχίσει να είναι σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και να δύναται να εκφράζει δημοσίως και ελεύθερα τις απόψεις του. Έγιναν δεκτές και οι δυο. Από τον Γιάννη Στουρνάρα ή και από το Μαξίμου, το γεγονός είναι πως έγιναν αποδεκτές.

Αρκετοί και εντός του ΣΥΡΙΖΑ συνδυάζουν τη κίνηση αυτή του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, με πολιτικές φιλοδοξίες του Γιάννη Στουρνάρα. Δηλαδή ο υψηλότερος οικονομικός παράγων της χώρας, διορίζει έναν «εχθρό» του για να διαμορφώσει συνθήκες ευνοϊκές και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη πιθανή προοπτική της επόμενης ημέρας. Το πολιτικό σενάριο που αγγίζει τη δαιδαλώδη σκέψη του Άρθουρ Κόναν Ντόϋλ- του συγγραφέα του Σέρλοκ Χολμς-συμπληρώνεται και από τη κίνηση του Μεγάρου Μαξίμου να δεχθεί τον διορισμό.

Και όλα αυτά συζητούνται με απόλυτη σοβαρότητα εντός των τειχών της Κουμουνδούρου.

Αν και κάποιοι λένε και εντός των τειχών του Μεγάρου Μαξίμου! Ο καπιταλισμός συνεργάζεται απολύτως και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον Αλέξη Τσίπρα για τον διορισμό του Γιώργου Χουιλιαράκη! Η πιθανότητα να χαίρει εκτίμησης ο συγκεκριμένος οικονομικός παράγοντας, δεν υπάρχει προφανώς στο τραπέζι κανενός κομματικού ή κυβερνητικού συμβούλου.

Και τα δυο οικονομικά επιτελεία-του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα-διαθέτουν σοβαρούς συμβούλους. Νυν και πρώην υπουργούς. Παράγοντες που διετέλεσαν υπουργοί Σκαι σε θέση ευθύνης σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της χώρας, όπως την εποχή των διαπραγματεύσεων. Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Λιάκος, Γιώργος Χουλιαράκης. Ο Χρήστος Σταϊκούρας χαίρει εκτιμήσεως από το σύνολο του πολιτικού και οικονομικού κόσμου. Άπαντες συνομιλούν αρκετές φορές. Οι περισσότεροι εξάλλου, γνωρίζονται από τα φοιτητικά τους χρόνια. Όπως για παράδειγμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Εκτός και αν αυτό ισοδυναμεί με διαπλοκή…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments