Οδηγός

ΕΦΚΑ 72 δόσεις: Βεβαίωση Οφειλών Εργοδοτών στο ΚΕΑΟ για Υπαγωγή στη ρύθμιση

ΕΦΚΑ 72 δόσεις: Βεβαίωση Οφειλών Εργοδοτών στο ΚΕΑΟ για Υπαγωγή στη ρύθμιση
ΕΦΚΑ 72 δόσεις: Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ έκανε γνωστό πως έχουν βεβαιωθεί οι οφειλές εργοδοτών στο ΚΕΑΟ .

Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ έκανε γνωστό πως έχουν βεβαιωθεί οι οφειλές εργοδοτών στο ΚΕΑΟ. Οι οφειλές χρονικής περιόδου Φεβρουαρίου 2020 – Ιουνίου 2021 για πληττόμενους λόγω κορωνοϊού εργοδότες, έχουν βεβαιωθεί στο ΚΕΑΟ και οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες μπορούν από σήμερα να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών αυτών μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΚΕΑΟ, το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2022, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και καταβολής της πρώτης δόσης.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση παρακολουθείται αυτοτελώς, χωρίς να επηρεάζεται από την ύπαρξη τρεχουσών οφειλών ή την τήρηση άλλων παράλληλων ρυθμίσεων του ίδιου οφειλέτη. Για τον λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί ξεχωριστός ειδικός κωδικός πληρωμής, ο οποίος συνδέεται αποκλειστικά με την συγκεκριμένη ρύθμιση και θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τους οφειλέτες για την καταβολή των δόσεων.

ΕΦΚΑ: Σε ισχύ η ηλεκτρονική αίτηση επικουρικής σύνταξης

Σε λειτουργία τέθηκε η ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ για τη λήψη επικουρικής σύνταξης λόγω αναπηρίας. Με την υλοποίηση αυτής της ηλεκτρονικής διαδικασίας όλες οι νέες αιτήσεις για λήψη επικουρικής σύνταξης (γήρατος, αναπηρίας και μεταβίβασης λόγω θανάτου) του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιούνται πλέον ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ.

Με την ηλεκτρονική αίτηση επικουρικής λόγω αναπηρίας καταργείται η υποχρέωση των αναπήρων συμπολιτών μας να επισκέπτονται τα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή των αναγκαίων δικαιολογητικών. Παράλληλα, όταν ένας ασφαλισμένος υποβάλει ηλεκτρονικά το αίτημα για λήψη της κύριας σύνταξης μπορεί την ίδια ημέρα να υποβάλλει και ηλεκτρονικό αίτημα για τη λήψη της επικουρικής. Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας εξαλείφει την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων- ειδικά των πιο ευάλωτων- και παράλληλα επιταχύνει σημαντικά την έκδοση των επικουρικών συντάξεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments