Πολιτική

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος
Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης προχώρησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία μίλησε για το σχέδιο της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας, μπροστά στο κύμα ακρίβειας, την οπαδική βία, τις πολιτικές εξελίξεις, τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, για τα μέτρα στήριξης των αγροτών, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και άλλα θέματα. 

Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης προχώρησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία μίλησε για το σχέδιο της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας, μπροστά στο κύμα ακρίβειας, την οπαδική βία, τις πολιτικές εξελίξεις, τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, για τα μέτρα στήριξης των αγροτών, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και άλλα θέματα. 

Κυριάκος Μητσοτάκης ΣΚΑΙ: Για την οπαδική βία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε μήνυμα ότι οι ΠΑΕ δεν είναι αμέτοχες σε αυτή την κατάσταση και προανήγγειλε αυστηροποίηση του πλαισίου με τις εξαγγελίες της επόμενης εβδομάδας: Έδωσε ως παράδειγμα ότι δεν θα δίνονται αναστολές σε όσους καταδικάζονται για οπαδική βία και στις θύρες των οργανωμένων οπαδών θα μπαίνει κάποιος μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

«Μακριά από εμένα η φράση «το μαχαίρι στο κόκκαλο». Είναι πολυφερεμένη. Ανατρίχιασα με αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Αν δεν λύσουμε τώρα το θέμα της βίας, δεν θα το λύσουμε ποτέ. Μιλάμε λίγο, κάνουμε αρκετά. Η Αστυνομία συνέλαβε και τους 11 εμπλεκόμενους. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ενέργειες από τα συναρμόδια υπουργεία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για αυστηροποίηση ποινών για τους συλληφθέντες και έσπευσε να συμπληρώσει ότι οι ποινές θα είναι χωρίς αναστολή.

«Θα σκληρύνουμε κι άλλο. Ένα παράδειγμα, οι εύκολες αναστολές στις ποινές που δίνονται… Προτιμώ να μην πάρει κανείς αναστολή, να μείνει μέσα παρά να πάρει αναστολή και να κάνει τα ίδια. Θα πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Οι ΠΑΕ δεν είναι αμέτοχες σε ό,τι συμβαίνει. Υπάρχει ένα πλαίσιο από το 2019 που ήδη έχει γίνει πιο αυστηρό».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως, στις θύρες των οργανωμένων, θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις. «Οι λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Στις θύρες των οργανωμένων θα γίνουν παρεμβάσεις. Θα μπαίνει κανείς μόνο με διαρκείας και ονομαστικό εισιτήριο. Οι ΠΑΕ έχουν ευθύνη. Με αυτό που συμβαίνει, μέσα από αυτόν τον βλακώδη ανταγωνισμό και σε επίπεδο διοικήσεων, απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν απαξιώνεται το προϊόν, χάνονται και χρήματα. Υπάρχει πλαίσιο για τους συλλόγους και τις λέσχες που λειτουργούν νόμιμα. Θα το εφαρμόσουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη δολοφονία του Άλκη είπε πως, «Δεν θέλω να πω πολλά. Σέβομαι τον πόνο και το θάρρος ψυχής που έδειξαν οι γονείς του Άλκη, λέγοντας ότι μέσα σε αυτή την τραγωδία ας είναι η αφορμή να κάνουμε αυτό που περιμένει η κοινωνία. Αν κάποιοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα, ξύδι! Λυπάμαι. Εγώ θέλω το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι όπως αυτό που βλέπω στο εξωτερικό. Βήματα στη σωστή κατεύθυνση έχουν γίνει, αλλά τώρα θα γίνουν και οι παρεμβάσεις. Υπάρχει ένα ευρύτερο πρόβλημα βίας στην εφηβεία. Έχουμε προβλήματα συμμοριών που μπορεί να σχετίζονται ή και όχι με το ποδόσφαιρο».

Μητσοτάκης στο ΣΚΑΙ: Ρωτήστε άλλους για μνημόνια

«Μπορώ να σας πω δυο πράγματα, μια γενική τοποθέτηση. Κανένα μέτρο χωρίς μέτρημα. Έχουμε ορισμένους δημοσιονομικούς στόχους. Όσοι εξαγγέλλουν μέτρα χωρίς να έχουν ιδέα πώς θα τα εφαρμόσουν είναι εκτός τόπου και χρόνου» σημείωσε αρχικά. Ο πρωθυπουργός σε εκείνο το σημείο τόνισε ότι «δεν θα υπάρχουν οριζόντια μέτρα. Μόνο στοχευμένα μέτρα για τους πιο αδύναμους», διευκρινίζοντας ότι σε αυτή τη φάση δεν είναι σε θέση να μοιραστεί λεπτομέρειες για το σχέδιο.

Στοχευμένα μέτρα για τους πιο αδύναμους

Συγκεκριμένα για την Οικονομία ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο χρειαστεί και όσο το κύμα ακρίβειας συνεχίζει προβλέποντας πως μέσα στους επόμενους μήνες το φαινόμενο θα αποκλιμακωθεί. Παράλληλα σημείωσε κάνοντας όπως είπε μία γενική τοποθέτηση πως δεν θα ληφθεί «κανένα μέτρο χωρίς μέτρημα».

«Έχουμε ορισμένους δημοσιονομικούς στόχους. Όσοι εξαγγέλλουν μέτρα χωρίς να έχουν ιδέα πώς θα τα εφαρμόσουν είναι εκτός τόπου και χρόνου» τόνισε συμπληρώνοντας πως «δεν θα υπάρχουν οριζόντια μέτρα. Μόνο στοχευμένα μέτρα για τους πιο αδύναμους», διευκρινίζοντας ότι σε αυτή τη φάση δεν είναι σε θέση να μοιραστεί λεπτομέρειες για το σχέδιο.

Για τον ΕΝΦΙΑ

Ο κανόνας πρέπει να είναι τα μόνιμα μέτρα και γι’ αυτό και θέλω να επιμείνω ότι οι εξαγγελίες και η υλοποίηση των δεσμεύσεών μας σχετικά με τη μείωση των φόρων έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά -με εξαίρεση κάποιους συντελεστές ΦΠΑ που έχουμε πει ότι θα μειωθούν προσωρινά- όλες οι άλλες μειώσεις φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος, ο φόρος εισοδήματος στις επιχειρήσεις στο 22% από 29% -για κάντε λίγο τον υπολογισμό τι σημαίνει αυτό για μια μικρομεσαία επιχείρηση- η  μείωση του φόρου στα μερίσματα, οι παρεμβάσεις που κάναμε στην προκαταβολή, η κατάργηση του φόρου γονικής παροχής έως 800.000. Όλα αυτά τα μέτρα έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά.»

Παράλληλα απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει «μνημόνιο», λέγοντας παράλληλα ότι «γι’ αυτά να ρωτήσετε άλλους, εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός του μνημονίου, άλλοι ήταν πρωθυπουργοί των μνημονίων», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η χώρα θα βγει από την ενισχυμένη εποπτεία μέσα στη χρονιά.

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και γενναία αύξηση κατώτατου μισθού

Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα ότι η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς θα είναι μόνιμη. «Και βέβαια να μπορέσουμε -και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό- δεν έχω καμία ανησυχία: να μονιμοποιήσουμε την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς. Κάποια στιγμή το 2023 θα είναι για όλους. Η πρόθεση μου είναι η εισφορά αλληλεγγύης το 2023 να αποτελέσει παρελθόν για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σε ότι αφορά στον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι μεγάλη και αυτή θα γίνει από 1ης Μαΐου μιας και μέχρι τώρα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς. Ο πρωθυπουργός τόνισε παράλληλα πως η αύξηση θα είναι τέτοια που θα λαμβάνει παράλληλα υπόψιν και τις δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επίσης για την οικονομία και τον κατώτατο μισθό ο κ. Μητσοτάκης, είπε πως αυτά που λέει ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούν να γίνουν και ο κατώτατος μισθός δεν μπορεί να πάει στα 800 ευρώ γιατί «κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα αύξηση της ανεργίας γιατί οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν να αντέξουν».

Για τα ελληνοτουρκικά

“Δεν έχω κανένα λόγο να μπω σε ένα παιχνίδι φραστικών αντιπαραθέσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Ενδεχομένως να αισθάνονται οι φίλοι μας από την άλλη μεριά του Αιγαίου ότι υπάρχει κάποια εσωτερική πίεση και θέλουν να αλλάξουν την ατζέντα από τα πολλά προβλήματα που έχει η τουρκική οικονομία. Αυτά τα οποία ακούμε τελευταία δεν είναι απλά ανυπόστατα. Είναι παντελώς παράλογα, νομικά και πολιτικά. Νομίζω ότι έχουν απαντηθεί με κάθε τρόπο και θα απαντιούνται σε όλα τα διεθνή fora. Από εκεί και πέρα η Ελλάδα έχει μια υποχρέωση να εξοπλίζεται λελογισμένα και να αποτελεί μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Η Ελλάδα δεν είναι επιθετική δύναμη. Αλλά είναι αμυντική δύναμη. Και θα γνωρίζει πάρα πολύ καλά όποιος αμφισβητήσει την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα, θα γνωρίζει ότι αν ό μη γένοιτο, ό μη γένοιτο, φτάναμε σε κάποια σύγκρουση ότι το τίμημα το οποίο θα πλήρωνε θα ήταν πάρα πολύ βαρύ.

Τα Rafale είναι μια κίνηση την οποία κάναμε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι καταφέραμε και ολοκληρώσαμε μία σύνθετη αγορά μέσα σε 18 μήνες. Τα πρώτα Rafale έχουν ήδη προσγειωθεί. Ήδη οι χειριστές μας εξοικειώνονται με το αεροσκάφος.Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι καταργήσαμε το 50% της φορολόγησης στο πτητικό επίδομα. Είναι ένα ευχαριστώ στους χειριστές μας αλλά και στα στελέχη των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών, στους πιλότους των ελικοπτέρων μας” σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εκλογικό νόμο

Για τον εκλογικό νόμο ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής: “Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον εκλογικό νόμο και μάς πήγε στην απλή αναλογική, με την οποία θα γίνουν οι πρώτες εκλογές. Η άποψη μου ήταν πάντα πάρα πολύ συγκεκριμένη, ότι η απλή αναλογική δημιουργεί μεγάλα προβλήματα κυβερνησιμότητας και για αυτό αλλάξαμε τον εκλογικό νόμο και έχουμε μια ενισχυμένη αναλογική. Όχι τόσο ενισχυμένη όσο η προηγούμενη αλλά κατά την άποψη μου ένα δίκαιο σύστημα το οποίο ισορροπεί μεταξύ αναλογικότητος και κυβερνησιμότητος. Από εκεί και πέρα, για μένα οι κυβερνήσεις του ενός κόμματος έχουν μια αξία στον βαθμό που μπορούμε να λαμβάνουμε γρήγορα αποφάσεις και να υλοποιούμε με αποφασιστικότητα το κυβερνητικό μας σχέδιο.

Δεν σημαίνει, όμως, ότι με το να έχεις αυτοδυναμία, ότι έχεις κατ’ ανάγκην την επικράτηση ενός κόμματος και μόνον. Δείτε τι έκανα εγώ ως Πρωθυπουργός και πόσα στελέχη ενέταξα στην κυβέρνηση, στον κρατικό μηχανισμό, που δεν προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο σκοπός μας, λοιπόν, πάντα είναι να μπορούμε να συνθέτουμε. Αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να κάνουμε έκπτωση στην κυβερνητική σταθερότητα, η οποία ξέρετε πόσο σημαντική είναι για την οικονομία.

Αυτή τη στιγμή η επόμενη τετραετία θα είναι τετραετία κατά την οποία πιστεύω θα μπορέσουμε επιτέλους ως χώρα να κάνουμε την μεγάλη σύγκλιση με την Ευρώπη. Να γίνουμε μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα. Το έχουμε πετύχει σε επιμέρους τομείς, βλέπετε το ψηφιακό κράτος, ας πούμε. Είναι τεράστια η σημασία της επόμενης τετραετίας.

Αν καταφέρουμε -και θα τα καταφέρουμε- με μια σταθερή κυβέρνηση την επόμενη τετραετία να έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης πολύ μεγαλύτερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τότε πραγματικά στο τέλος της -εφόσον μας εμπιστευτούν και πάλι οι Έλληνες πολίτες- στο τέλος μιας οκταετίας θα μπορούμε να πούμε, ναι, αλλάξαμε την χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

03.02.2023 | 11:13

Δυσάρεστα για Πογκμπά

03.02.2023 | 11:09

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Νέα έργα στρατηγικής σημασίας ύψους 23 εκατ. ευρώ

03.02.2023 | 10:59

Δίκη Χρυσής Αυγής: Βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Φύσσα [vid]

03.02.2023 | 10:55

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 850 ευρώ, ζητάει η ΓΣΕΕ [vid]

03.02.2023 | 10:52

Βαρεμένος για Καραμανλή: «Δεν έχει νόημα να σας πω ότι δεν θα το ξανάκανα» [vid]

03.02.2023 | 10:48

Starbucks: Κατώτερες των εκτιμήσεων οι πωλήσεις στο τρίμηνο, "αχίλλειος πτέρνα" η Κίνα

03.02.2023 | 10:45

Amendment to exclude electoral candidates with criminal past at the Parliament

03.02.2023 | 10:28

Με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα το τελευταίο αντίο στον σμηναγό Τσιτλακίδη [vid]

03.02.2023 | 09:54

Daily Mail - Ρωσία: Κατασκευάζει ρομποτικά συστήματα μάχης κόντρα στα Leopard της Ουκρανίας

03.02.2023 | 08:59

Πούτιν: Προανήγγειλε ότι η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο με την Ουκρανία

03.02.2023 | 08:50

Politico: Γιατί η Δύση αφήνει – προς το παρόν – την Ουκρανία χωρίς μαχητικά αεροσκάφη

03.02.2023 | 08:45

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας μπαίνει στον χώρο των νέων τεχνολογιών και επικοινωνιών

03.02.2023 | 08:30

Πετρέλαιο: Έτοιμα να δώσουν λύση στο πρόβλημα τα διυλιστήρια του Κόλπου ενόψει του ευρωπαϊκού εμπάργκο

03.02.2023 | 07:36

Γερμανία: «Η Ελλάδα είναι πολύ πιο μπροστά σε σχέση με εμάς σε ορισμένους τομείς»

03.02.2023 | 07:18

Μολδαβία σε Λαβρόφ: Έχουμε επιλέξει το δικό μας μέλλον ως "μέρος του ελεύθερου κόσμου"

03.02.2023 | 07:01

Η Ρωσία θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024;

25.01.2023 | 12:12

Διεθνή εκστρατεία κατά της μετανάστευσης ξεκινά η Σουηδία

25.01.2023 | 12:04

Η ολλανδική υπηρεσία ασύλου απέκρυψε βίαια περιστατικά κατά παιδιών

25.01.2023 | 12:00

Επανεξέταση του οράματος της ΕΕ για τα δυτικά Βαλκάνια ζητάει η Μελόνι

25.01.2023 | 11:56

Euractiv: Αποκλειστικό: Η Ευρωβουλή ζητά προστασία ΑΔΑΕ, Ράμμου

03.01.2023 | 09:55

Μπάιντεν: «Δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης με τη Νότια Κορέα για χρήση πυρηνικών»

03.01.2023 | 09:48

Στο Κίεβο θέλει τον Φεβρουάριο η Ουκρανία τη Σύνοδο κορυφής για την ειρήνη [vid]

03.01.2023 | 09:41

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες νεκροί από βομβαρδισμό με αμερικανικούς πυραύλους [vid]

03.01.2023 | 09:37

Μπουρκίνα Φάσο: Έρευνα για τα πτώματα 28 ανδρών με τραύματα από σφαίρες

MUST READ

Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Η ακρίβεια στα τρόφιμα «αγκάθι» για τους πολίτες

Τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης αλλά και το «καλάθι του νοικοκυριού», κλήθηκαν να αξιολογήσουν οι πολίτες που ρωτήθηκαν για τη δημοσκόπηση της Marc

02.02.2023 | 21:58

Πολιτική

Μητσοτάκης για τροπολογία-μπλόκο στον Κασιδιάρη: Προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις

«Στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα που έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

02.02.2023 | 20:47

Πολιτική

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα του Κασιδιάρη

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών

02.02.2023 | 20:00

Πολιτική

Άδωνις στο Podcast της ΝΔ: Ένας στους δύο καταναλωτές αγοράζει από το «Καλάθι του Νοικοκυριού»

Στο 6ο Podcast της Νέας Δημοκρατίας «Το είπατε. Το κάνατε;»  ο υπουργός συμμετείχε Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

02.02.2023 | 19:39

Πολιτική

Παρουσία Μητσοτάκη η κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το παρών στην κηδεία του κυβερνήτη του F4-E Phantom II, Σμηναγού (I) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που θα πραγματοποιηθεί στο Νευροκόπι.

02.02.2023 | 19:18

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν δεχόμαστε απειλές κατά της εθνικής κυριαρχίας μας

30.01.2023 | 22:27

Για μια ακόμη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες, ο Πρωθυπουργός κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί αυστηρή γλώσσα για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας.

Πολιτική

Άδωνις: Πλήρης συμπαίγνια Τσίπρα - Ράμμου

29.01.2023 | 12:16

Την πλήρη συμπαίγνια μεταξύ του Χρήστου Ράμμου και του Αλέξη Τσίπρα κατήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης

Πολιτική

Θεοδωρικάκος: «Η Ελλάδα δεν κάνει εκπτώσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας»

29.01.2023 | 14:49

Την ανάγκη ενότητας για τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σε χαιρετισμό του στο ετήσιο μνημόσυνο για τον ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκο, που οργάνωσε κι εφέτος ο Δήμος του Πειραιά.

Πολιτική

Μηταράκης: Γνώρισα την Μπαϊντά - Tης δόθηκε η οδηγία να στήσει σκηνικό με νεκρό παιδί

29.01.2023 | 11:14

Στην αποκάλυψη πως γνώρισε την μετανάστρια από τη Συρία, Μπαϊντά, από το επεισόδιο των 38 στον Έβρο, όταν αυτοί βρέθηκαν στην Ελλάδα, προχώρησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Πολιτική

Τσαπανίδου: Το σκάνδαλο Μητσοτάκη το χρεώθηκε πια ολόκληρη η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας

30.01.2023 | 14:13

«Το σκάνδαλο Μητσοτάκη το χρεώθηκε πια ολόκληρη η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου

Πολιτική

Ανδρουλάκης: Διμέτωπο με τα κακώς κείμενα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ

28.01.2023 | 22:16

«Το “θέατρο σκιών” που είδαμε στη Βουλή, απαξιώνει τον αξιόπιστο δημόσιο διάλογο. Δεν μπορεί η χώρα να μετεωρίζεται μεταξύ του κράτους του ανιψιού, που λειτουργούσε ως αντ’ αυτού και του κράτους του κολλητού, που επίσης ήταν ο αντ’ αυτού» ανέφερε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Left: Λευκή προπαγάνδα και κόκκινα ψεύδη

Η συνηθέστερη πρακτική αυτής της αληθοφανούς προπαγανδιστικής μηχανικής είναι η προσεκτική και αποσπασματική χρήση δηλώσεων του αντιπάλου.

Left: Λευκή προπαγάνδα και κόκκινα ψεύδη

ΚΚΕ: Η τροπολογία της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη περιέχει επικίνδυνες γενικεύσεις

«Η νεοεισερχόμενη έννοια της «πραγματικής ηγεσίας» στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση σχετικά με τους όρους συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές, δίνει τη δυνατότητα «ακόμα μεγαλύτερου ελέγχου του αστικού κράτους στο εσωτερικό των κομμάτων» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

ΚΚΕ: Η τροπολογία της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη περιέχει επικίνδυνες γενικεύσεις

Βορίδης για την τροπολογία «φρένο» στο κόμμα Κασιδιάρη: «Κριτήριο η ποινική καταδίκη»

«Μόνη προϋπόθεση που θέτει η τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη είναι η ποινική καταδίκη... Η πολιτική παράδοση της Ελλάδας δεν θέλει δικαστικό έλεγχο των προγραμμάτων ή της ιδεολογίας ενός κόμματος» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης 

Βορίδης για την τροπολογία «φρένο» στο κόμμα Κασιδιάρη: «Κριτήριο η ποινική καταδίκη»

Δημοσκόπηση Marc: Η ακρίβεια στα τρόφιμα «αγκάθι» για τους πολίτες

Τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης αλλά και το «καλάθι του νοικοκυριού», κλήθηκαν να αξιολογήσουν οι πολίτες που ρωτήθηκαν για τη δημοσκόπηση της Marc

Δημοσκόπηση Marc: Η ακρίβεια στα τρόφιμα «αγκάθι» για τους πολίτες

Σε τροχιά απογείωσης οι αγορές – Πώς ερμηνεύουν τα μηνύματα των Κεντρικών Τραπεζών

Οι κεντρικοί τραπεζίτες εξακολουθούν να ανησυχούν για τον πληθωρισμό αλλά βάζουν φρένο στις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων

Σε τροχιά απογείωσης οι αγορές – Πώς ερμηνεύουν τα μηνύματα των Κεντρικών Τραπεζών

Γερμανία: «Η Ελλάδα είναι πολύ πιο μπροστά σε σχέση με εμάς σε ορισμένους τομείς»

Αναφερόμενος στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, ο κ. Μπάρτολ κάνει λόγο για ένα δίκτυο συνεργασίας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας

Γερμανία: «Η Ελλάδα είναι πολύ πιο μπροστά σε σχέση με εμάς σε ορισμένους τομείς»

Daily Mail - Ρωσία: Κατασκευάζει ρομποτικά συστήματα μάχης κόντρα στα Leopard της Ουκρανίας

Φέρεται να αναπτύσσονται στην ανατολική Ουκρανία - Παραμένει ασαφές πόσο αποτελεσματικά θα είναι στη μάχη

Daily Mail – Ρωσία: Κατασκευάζει ρομποτικά συστήματα μάχης κόντρα στα Leopard της Ουκρανίας

Politico: Γιατί η Δύση αφήνει – προς το παρόν – την Ουκρανία χωρίς μαχητικά αεροσκάφη

«Η απάντηση είναι αρνητική προς το παρόν, αλλά αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να αλλάξει»

Politico: Γιατί η Δύση αφήνει – προς το παρόν – την Ουκρανία χωρίς μαχητικά αεροσκάφη