Αθλητισμός

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό μετάλλιο για την Γκαμπριέλα Παπαδάκη

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό μετάλλιο για την Γκαμπριέλα Παπαδάκη
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Γκαμπριέλα Παπαδάκη κατάφερε να φέρει το χρυσό μετάλλιο και να σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες συνεχίζονται με την Γκαμπριέλλα Παπαδάκη που κατάφερε να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Μετά το ασημένιο μετάλλιο στους προηγούμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο Γκιγιόμ Σιζερόν δήλωναν αποφασισμένοι πως θα επιστρέψουν στο Πεκίνο για το χρυσό.

Και έκαναν την υπόσχεσή τους πραγματικότητα καθώς στον τελικό του ντουέτου στο ελεύθερο πρόγραμμα στο καλλιτεχνικό πατινάζ, εκτέλεσαν ένα εκπληκτικό πρόγραμμα και αποθεώθηκαν από το κοινό.

Η ελληνικής καταγωγής αθλήτρια και ο Γάλλος συμπατριώτης της, συγκέντρωσαν σκορ 226.98 (που είναι και παγκόσμιο ρεκόρ) και άφησαν πίσω τους, τους Σινίτσινα/Κατσαλάποφ από την Ρωσία (220.51) και Χούμπελ/Ντόναχιου από τις ΗΠΑ (218.02).

Λίγα λόγια για την αθλήτρια

Η Γκαμπριέλα Παπαδάκη ή Παπαδάκης γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1995 στη Γαλλία με τον πατέρας της, Εμμανουήλ να είναι από τον Κορυδαλλό και η οικογένειά του να έχει ρίζες στην Κρήτη, ενώ η μητέρα της, Κάθριν, είναι Γαλλίδα και προπονήτρια πατινάζ.

«Ο πατέρας μου είναι από την Αθήνα, αλλά όλη η οικογένειά του είναι από την Κρήτη. Ήξερα μερικές φράσεις στα ελληνικά, αλλά επειδή δεν είμαι στην Ελλάδα πολλά χρόνια τώρα, τις ξέχασα» είπε η Γκαμπριέλα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «L’ Equipe».

Μετά τη μετανάστευσή του στις ΗΠΑ, η Γκαμπριέλα βρισκόταν με τον πατέρα της μόνο τα καλοκαίρια και δήλωνε υπερήφανη για την καταγωγή της: «Το να είσαι Έλληνας δεν είναι θέμα καταγωγής, αλλά γονιδιακό. Και εγώ διαθέτω τη μαχητικότητα αυτού του DNA».

Η Γκαμπριέλα ξεκίνησε να προπονείται ως χορεύτρια σε ηλικία εννέα ετών και καθ’ όλη τη διάρκεια ήταν ζευγάρι με τον Γκιγιόμ Σιζερόν, καθώς έμοιαζαν να έχουν μια απίστευτη χημεία. Τον πρώτο καιρό είχαν ως προπονήτριά τους, τη μαμά της Γκαμπριέλα.

Στη συνέχεια η Γκαμπριέλα παρακολούθησε μια σχολή χορού στο Clermont-Ferrand, όπου απέκτησε εκτεταμένες χορευτικές δεξιότητες και προπονητής της ήταν ο Ρομέν Χαγκουενέ. Στις 14 Ιουλίου 2014, η Γκαμπριέλα μετακόμισε από τη Γαλλία στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ στον Καναδά για να αφοσιωθεί στο πατινάζ. Ζει δίπλα στο παγοδρόμιο Gadbois. Το ζευγάρι κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments