Ελλάδα

Δολοφονία Καμπανού: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 12ος δράστης

Δολοφονία Καμπανού: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 12ος δράστης
Δολοφονία Καμπανού: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 12ος δράστης που συνελήφθη την Δευτέρα αφού παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Στον εισαγγελέα για την απολογία του οδηγείται ο 12ος δράστης για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα ο Αλέξης Κούγιας είχε αναφέρει πως οι αρχές βρίσκονται κοντά στην εύρεση του 12ου δολοφόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αθηναίος ομολόγησε πως κρατούσε  το καραμπίτ.

Ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο 12ος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού ώστε να ενεργοποιηθεί το ένταλμα. Ακολούθως θα παρουσιαστεί ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Πρόκειται για τον 22χρονο οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου (γκρι Polo) που μετέφερε την ομάδα των δραστών στο σημείο της δολοφονίας και ο οποίος χθες το πρωί παραδόθηκε στις Αρχές. Είναι ο 12ος κατηγορούμενος για το άγριο έγκλημα που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ένταλμα, διώκεται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, όπως επίσης για οπλοκατοχή, καθώς στο όχημά του εντοπίστηκε ένας σουγιάς.

Ήδη οι 11 συγκατηγορούμενοί του απολογήθηκαν και κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τελευταίο, χθες το απόγευμα, τον 20χρονο, αλβανικής καταγωγής, που είχε διαφύγει στην πατρίδα του αλλά εν συνεχεία παραδόθηκε στις ελληνικές διωκτικές αρχές.

Η κατάθεση του 22χρονου

Ο 22χρονος έφτασε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με το όχημά του και το έθεσε στη διάθεση των Αρχών. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στο όχημα τον σουγιά, αλλά άγνωστο παραμένει -μέχρι αυτή την ώρα- αν χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εκείνη τη νύχτα.

Σύμφωνα με το grtimes, η κατάθεσή του διήρκεσε σχεδόν 6 ώρες και ο 22χρονος παραδέχθηκε ότι οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο που ενεπλάκη στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη Καμπανού και της παρέας του στη Χαριλάου, ωστόσο αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στο μοιραίο επεισόδιο.

Τι υποστηρίζει η οικογένεια του 22χρονου

Στο μεταξύ, χθες και αφού παραδόθηκε η οικογένειά σε ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ΑΛΚΗ. Δηλώνει ότι δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι συγκατηγορούμενοί του δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει). Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστά του, στη Χαριλάου. Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοί του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα. Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή. Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης.

Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν.Δολοφονία Άλκη

Τι ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος για την 12η σύλληψη

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προέβη σε δήλωση, με αφορμή τη σύλληψη του 12ου εμπλεκομένου. «Με τη σύλληψη και του δωδέκατου υπόπτου για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, η Ελληνική Αστυνομία έχει ολοκληρώσει την έρευνά της.

Όλοι γνωρίζουν με αφορμή και αυτό το τραγικό πραγματικά περιστατικό ότι η Ελληνική Αστυνομία και ξέρει και θέλει και μπορεί να κάνει τη δουλειά της. Τώρα πλέον, είναι υπόθεση όλων μαζί, του Κράτους, της Πολιτείας, των αθλητικών παραγόντων, των ίδιων των φιλάθλων να βάλουμε οριστικό τέλος στη βία και το χουλιγκανισμό μέσα και έξω από τα γήπεδα», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments