Πολιτική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ύβρις να κομπάζετε για τις εξοπλιστικές δαπάνες

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ύβρις να κομπάζετε για τις εξοπλιστικές δαπάνες
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό σχετικά με τις εξοπλιστικές δαπάνες.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρωτολογία του στην συζήτηση για τα εξοπλιστικά άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «Σε μια χώρα που βρίσκεται σε ένα ασταθές περιβάλλον είναι ύβρις να κομπάζετε για εξοπλιστικές δαπάνες , είναι θράσος να κουνάτε σε εμάς το δάχτυλο επειδή δεν σαν δίνουμε λευκή επιταγή».

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με τη φράση του Διονύσιου Σολωμού ότι το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό, προσθέτοντας ότι «κάθε φορά που το εθνικό γίνεται αντικείμενο ψεύδους και η εθνικοφροσύνη αντικείμενο πλειοδοσίας μόνο δεινά επέρχονται για την πατρίδα». Σημείωσε ότι η άμυνα της χώρας δεν μπορεί να σταθεί αν δεν υπηρετεί μία συγκροτημένη εξωτερική και οικονομική πολιτική.

“Η πολιτική τής κυβέρνησης για την ακρίβεια αφήνει απροστάτευτη την κοινωνία”

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εκμεταλλεύεται αποσπασματικά δηλώσεις και στάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την πολιτική αντιπαράθεση. Απαντώντας στον πρωθυπουργό που αναφέρθηκε στην ακρίβεια είπε ότι «η πολιτική τής κυβέρνησης για την ακρίβεια αφήνει απροστάτευτη την κοινωνία».

Σαν παράδειγμα παρελκυστικής τακτικής έφερε ότι όταν κατηγορούσε την κυβέρνηση για 5 δισ. απευθείας αναθέσεις ο πρωθυπουργός ρωτούσε αν σε αυτά βάζει και την αγορά των Rafale. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μιλά για υπεύθυνη διαχείριση «την ώρα που ψηφίζετε 7 δισ. εξοπλισμούς- 7 δισ. χωρίς ένα ευρώ να μπαίνει στη αμυντική βιομηχανία».

Γενικότερα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην χρησιμοποιεί τα αμυντικά θέματα για πολιτική εκμετάλλευση λέγοντας ότι «οικειοποιείστε την αγορά εξοπλισμών και εμφανίζετε σποτάκι στο οποίο εμφανίζεται τα Rafale όχι με το εθνόσημο αλλά με το κομματικό έμβλημα της ΝΔ».

“Tαυτόχρονα θεωρούμε απαράδεκτο ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για συμμετοχή της βιομηχανίας στη ναυπήγηση των φρεγατών”

Χαρακτήρισε ως σκανδαλώδη τη σύμβαση ύψους 2 δισ. ευρώ για το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Καλαμάτας. «Στηρίζουμε σταθερά και με συνέπεια, τον εξοπλισμό της χώρας μας στη λογική της επαρκούς άμυνας και στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Και στο πλαίσιο αυτό υπερψηφίζουμε το πλαίσιο των φρεγατών, μια αγορά που προτεραιοποιήσαμε και διαπραγματευτήκαμε εμείς ως κυβέρνηση», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διευκρίνισε όμως ότι «ταυτόχρονα θεωρούμε απαράδεκτο ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για συμμετοχή της βιομηχανίας στη ναυπήγηση των φρεγατών. Είναι απαράδεκτο πως έχει προβλεφθεί συντήρηση φρεγατών μόνο για τρία χρόνια, ενώ είναι απαράδεκτο πως δεν διασφαλίζεται μεταφορά τεχνογνωσίας για τις φρεγάτες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments