Πολιτισμός

EXOrgue: Τρία σύνολα, τέσσερις συνθέτες και ένα πρωτότυπο εκκλησιαστικό όργανο στο Μέγαρο

EXOrgue: Τρία σύνολα, τέσσερις συνθέτες και ένα πρωτότυπο εκκλησιαστικό όργανο στο Μέγαρο

Πηγή Φωτογραφίας: Instagram - hanatsumiroir

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει το «EXOrgue», ένα συλλογικό μουσικό project ευρωπαϊκών διαστάσεων σε διαρκή εξέλιξη.

Το EXOrgue εξερευνά την κατασκευή νέων μουσικών οργάνων και προσεγγίζει με ευφάνταστο τρόπο τη δημιουργία και παρουσίαση ενός μουσικού έργου. Τρία μουσικά σύνολα με εκρηκτική ενέργεια, το HANATSU-miroir (Στρασβούργο), το Εnsemble LINKS (Παρίσι) και το ARTéfacts Ensemble (Αθήνα), έρχονται να μας παρουσιάσουν στο Μέγαρο το project ΕXOrgue, το οποίο έχει ταξιδέψει σε πόλεις του εξωτερικού, δίνοντας μία και μοναδική μουσική παράσταση την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, στο πλαίσιο της σειράς Σύγχρονη μουσική.

View this post on Instagram

A post shared by HANATSU miroir (@hanatsumiroir)

Θα ακουστούν έργα των Laurent Durupt, Matias Fernandez και Sergio Rodrigo

Στο επίκεντρo του EXOrgue βρίσκεται ένα πρωτότυπο εκκλησιαστικό όργανο, το organous που επινόησε και κατασκεύασε ο πειραματικός οργανοποιός Léo Maurel [Λεό Μωρέλ]. Τα μέρη του organous είναι αποσπώμενα χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία του. Οι σωλήνες που παράγουν τον ήχο μπορούν να διαμοιραστούν σε όλο τον χώρο μιας σκηνής ή μιας αίθουσας, και ο χειρισμός του οργάνου μπορεί να γίνει χειροκίνητα αλλά και ηλεκτρονικά, είτε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, είτε μέσω τροφοδότησης από ζωντανά ακουστικά όργανα.

Θα ακουστούν έργα των Laurent Durupt, Matias Fernandez και Sergio Rodrigo, τριών ξένων δημιουργών που συμμετείχαν σε προηγούμενα εργαστήρια του EXOrgue (Πουασί, Στρασβούργο), ενώ θα γίνει και νέο εργαστήριο, με προσκεκλημένο συνθέτη τον Αλέξανδρο Μαρκέα. Τους φωτισμούς έχει αναλάβει ο Raphaël Siefert και τη σκηνοθετική επιμέλεια ο Λουίζος Ασλανίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments