Ελλάδα

Φωτιά σε πλοίο: Τραυματίας διακομίστηκε στην Κέρκυρα

Φωτιά σε πλοίο: Τραυματίας διακομίστηκε στην Κέρκυρα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI

Φωτιά σε πλοίο: Ο τραυματίας από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο διακομίστηκε στην Κέρκυρα μετά την έναρξη της επιχείρησης διάσωσης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης από το πλοίο που έπιασε φωτιά στην Ηγουμενίτσα. Ήδη έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες μετά από συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών και ατόμων του πληρώματος. 

Ένας τραυματίας επιβάτης έφτασε στην Κέρκυρα με σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά, «κατά την μεταφορά του από το φλεγόμενο πλοίο στις λέσβους».

Στο λιμάνι της Κέρκυρας μεταφέρονται οι επιβαίνοντες στο επιβατηγό πλοίο «Euroferry Olympia», που έπιασε φωτιά λίγη ώρα από την αναχώρηση του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κοντά στην νήσο Ερείκουσα στην Β.Κέρκυρα, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 (ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστη η αιτία εκδήλωσης της φωτιάς που φαίνεται να εντοπίζεται στο τρίτο κατάστρωμα. Στην περιοχή έχουν σπεύσει πέντε σκάφη του λιμενικού, καθώς και παραπλέοντα πλοία προκειμένου να αντιμετωπιστεί γρήγορα η φωτιά.

Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Κώστα Κάτσαφάδο, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, στο σημείο εκτός από σκάφη του Λιμενικού βρίσκονται και εναέριες δυνάμεις.

Οι επιβάτες είναι όλοι καλά, έχουν επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους, σημείωσε ο υφυπουργός, εξηγώντας ότι το θετικό είναι πως υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες που διευκολύνουν το έργο των διασωστών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments