Focus

Άγνωστες ιστορίες και ανέκδοτες φωτογραφίες από τον “Ταξιτζή” του Scorsese

Άγνωστες ιστορίες και ανέκδοτες φωτογραφίες από τον “Ταξιτζή” του Scorsese

Πηγή Φωτογραφίας: Encyclopedia Britannica

Η κλασική πια ταινία κυκλοφόρησε στις 8 Φεβρουαρίου του 1976.

Οι επέτειοι είναι μία πολύ καλή αφορμή και ευκαιρία συνάμα, για να επαναφέρουμε στη μνήμη μας ταινίες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Αναμφισβήτητα, μία από αυτές είναι ο θρυλικός “Ταξιτζής” του Martin Scorsese που έκλεισε τα 46 του χρόνια – κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α στις 8 Φεβρουαρίου του 1976.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Martin Scorsese (@martinscorsese_)

Μερικά ενδιαφέρονται trivia

Στο μεταξύ, λίγοι γνωρίζουν ότι ο δαιμόνιος Scorsese δεν ήταν εξαρχής σίγουρος ότι θα ανέθετε το ρόλο του διαταραγμένου, εκδικητή και μοναχικού ταξιτζή Travis Bickle στον Robert De Niro. Στην αρχή μάλιστα, είχε επιλέξει το Dustin Hoffman, αλλά ο πρωταγωνιστής του Tootsie τον απέρριψε το ρόλο, για να το μετανιώσει πικρά μερικά χρόνια αργότερα. Ούτε ο σεναριογράφος Paul Schrader είχε το De Niro στο μυαλό του όταν έγραφε, αλλά τον Jeff Bridges.

Αφού εν τέλει ο 33χρονος τότε De Niro υπέγραψε το συμβόλαιό του, λίγοι ήταν εκείνοι που τον εμπιστεύονταν και ακόμη λιγότεροι εκείνοι που είχαν προσδοκίες από το έργο, τα γυρίσματα του οποίου καθυστερούσαν επειδή η παραγωγός εταιρεία Columbia θεωρούσε ότι το κοινό δε θα συνδεόταν εύκολα με αυτή την ωμή και άγρια ιστορία για τους υπονόμους της σύγχρονης πόλης.

Παρόλα αυτά, ο De Niro έκανε την ανατροπή αποσπώντας το πρώτο του Όσκαρ για τον Νονό ΙΙ, με αποτέλεσμα, κρύος ιδρώτας να περιλούσει τους παραγωγούς Julia και Michael Phillips καθώς περίμεναν ότι μετά από τη βράβευσή του θα τους ζητούσε το διπλάσιο της υπογεγραμμένης αμοιβής. Εκείνος όμως, όχι μόνο δεν απαίτησε περισσότερα μακαρόνια, αλλά ρωτούσε επίμονα πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Για το ρόλο της Betsy, της βοηθού του γερουσιαστή Palantine, υπήρχαν επίσης διάφορες υποψήφιες ηθοποιοί μεταξύ των οποίων οι Meryl Streep, Susan Sarandon, Farrah Fawcett και Mia Farrow, αλλά εν τέλει η Cybill Shepherd ήταν η ‘τυχερή’

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συντελεστών, υπήρξε μηδενική χημεία ανάμεσα σε εκείνη και τον De Niro, ενώ ούτε ο Scorsese τα πήγαινε καλά μαζί της, αλλά ευτυχώς το αποτέλεσμα στην ταινία τους αποζημίωσε όλους. Ο Scorsese προόριζε για το ρόλο της Iris, την πολύ νεαρή τότε Melanie Griffith.

Αλλά η μητέρα της, η ηθοποιός Tippi Hedren, δεν της επέτρεψε να πάρει μέρος και γι´αυτό εκείνος στράφηκε στη δεύτερή του επιλογή τη 12χρονη Jodie Foster, με την οποία είχε ξανασυνεργαστεί. Επειδή και η μητέρα της Foster προέβαλε αντίσταση, ο Scorsese προσέλαβε και τη μεγαλύτερη (19χρονη για την ακρίβεια) αδερφή της, Connie για τις ‘δύσκολες’ σκηνές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments