Lifestyle

7 Άγνωστες λεπτομέρειες για την ζωή της Whitney Houston

7 Άγνωστες λεπτομέρειες για την ζωή της Whitney Houston
Το 2009, το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ανακήρυξε τη Whitney Houston ως την πιο βραβευμένη γυναικεία τραγουδίστρια στον κόσμο.

Η Whitney Houston ήταν δημοφιλής τραγουδίστρια, ηθοποιός και μοντέλο. Πέθανε τραγικά από καρδιακή πάθηση και χρήση ναρκωτικών. Κατά ειρωνικό τρόπο, η Whitney πέθανε το βράδυ πριν από τα βραβεία Grammy το 2012. Δυστυχώς, η κόρη της θα είχε παρόμοια μοίρα λίγα χρόνια αργότερα. Η Whitney έγινε γνωστή με μια από τις πιο όμορφες φωνές στην ιστορία.

View this post on Instagram

A post shared by Whitney Houston (@whitneyhouston)

Η γοητεία και η φυσική ομορφιά της « το κορίτσι της διπλανής πόρτας» τράβηξαν την προσοχή του κόσμου νωρίς στην καριέρα της στο τραγούδι και στο μόντελινγκ. Μεγαλωμένη σε μουσικό περιβάλλον, η μαμά της ήταν μια διάσημη τραγουδίστρια των γκόσπελ.

Το 2009, το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ανακήρυξε τη Whitney ως την πιο βραβευμένη γυναικεία τραγουδίστρια στον κόσμο. Είναι μια από τις δημοφιλέστερες καλλιτέχνιδες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις που πούλησε από 170 έως 200 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Ηχογράφησε 7 άλμπουμ και 2 ηχητικά κομμάτια κερδίζοντας  πλατινένια, πολυπλατινένια ή χρυσά πιστοποιητικά.

Whitney Houston: Η καριέρα και το τραγούδι

Η Whitney θα δηλώσει αργότερα ότι ήξερε ότι ο Θεός της είχε δώσει το δώρο της μουσικής σε μικρή ηλικία. Με την επιρροή της μαμάς της και των θείων της, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Whitney θα γινόταν διάσημη με την όμορφη φωνή της. Η Whitney τραγούδησε ως σολίστ στην Junior Gospel Choir στο New Hope Baptist Church στο East Orange. Το πρώτο της σόλο ήταν το «Guide Me, O Thou Great Jehovah». Η Whitney έμαθε επίσης να παίζει πιάνο. Μέχρι την ηλικία των 15, η Whitney έπαιζε τακτικά με τη μητέρα της στη σκηνή.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων εφηβικών της χρόνων, η Whitney έκανε συχνά περιοδείες με τη μαμά της και μερικές φορές έπαιζε μαζί της στη σκηνή. Η Whitney ήταν επίσης τακτική στα στούντιο ηχογράφησης με τη μαμά της. Το 1977, η Whitney έπαιξε ως εφεδρική τραγουδίστρια σε μια ηχογράφηση του Michael Zager Bandis «Life’s A Party». Την επόμενη χρονιά, στα 15 της, ηχογράφησε τα φωνητικά υπόκρουση στο “I’m Ever Woman” του Chaka Khan, το οποίο η Whitney θα επανέλαβε αργότερα.

Ερμήνευσε επίσης φωνητικά για τους Lou Rawls και Jermaine Jackson. Συνεργάστηκε επίσης με τους Michael Beinhorn, Bill Lowell και Martin Disi. Αν και της πρότειναν συμβόλαια ηχογράφησης στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η Σίσυ επέμεινε η κόρη της να τελειώσει το γυμνάσιο πριν ξεκινήσει μια επαγγελματική καριέρα στο τραγούδι.

Whitney Houston: Καριέρα στο Μόντελινγκ

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η Whitney ανακαλύφθηκε από έναν επαγγελματία φωτογράφο ενώ έπαιζε με τη μαμά της στο Carnegie Hall. Η Whitney επιλέχθηκε για να εμφανιστεί στο εξώφυλλο του περιοδικού Seventeen. Ήταν μια από τις πρώτες νεαρές Αφροαμερικανές που εμφανίστηκαν στο εξώφυλλο. Η εμφάνιση και η γοητεία της «το κορίτσι της διπλανής πόρτας» έγινε περιζήτητο για να εμφανιστεί στα περιοδικά. Η Whitney πόζαρε για τους Glamour, Cosmopolitan και Young Miss. Επίσης, εμφανίστηκε σε μια διαφήμιση για το Canada Dry ginger ale.

Το πρώτο της άλμπουμ

Το πρώτο άλμπουμ της Whitney είχε τίτλο Whitney Houston και έγινε γρήγορα το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις και ο κόσμος παρατήρησε τη Whitney και το ταλέντο της. Το άλμπουμ έκανε το ντεμπούτο του το 1985. Τα μουσικά βίντεο του MTV βοήθησαν στην αύξηση της προβολής της Whitney με βίντεο όπως το “How Will I Know”. Αρκετά άλλα τραγούδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ήταν σε αυτό το άλμπουμ και έτσι έγινε  το καλύτερο σε πωλήσεις από γυναίκα καλλιτέχνη εκείνη την εποχή.

Ο Μάικλ Τζάκσον δεν ζήτησε από τη Γουίτνεϊ να βγει ραντεβού μαζί του. Ωστόσο, της ζήτησε να τραγουδήσει μαζί του στο «Can’t Stop Loving You». Για οποιονδήποτε λόγο, η Whitney απέρριψε τον Michael. Ίσως ήξερε κάτι που πολλοί από εμάς δεν ξέραμε εκείνη τη στιγμή. Αυτό είναι καθαρή εικασία, αλλά είμαστε σίγουροι ότι η πρώην τραγουδίστρια είχε τις απόψεις της για το ποιος είναι ο Michael Jackson.

The Bodyguard

Η ταινία The Bodyguard απέφερε έσοδα 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Κέβιν Κόστνερ ήθελε η Γουίτνεϊ να παίξει το ρόλο της Ρέιτσελ Μάρον, μιας ποπ σταρ, την οποία ο χαρακτήρας του, Φρανκ Φάρμερ, πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, προσλήφθηκε για να προστατεύσει αφού η Μάρον απειλείται από έναν τρελό θαυμαστή. Παρά την απογοήτευσή του με την νέα του εργοδότρια, επειδή το να την προστατεύεις δεν μοιάζει με την προστασία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Φάρμερ ερωτεύεται την Μάρον. Η ταινία ήταν επιτυχημένη και απέδειξε ότι η Whitney όχι μόνο μπορούσε να τραγουδήσει αλλά μπορούσε και να παίξει. Το soundtrack απέσπασε επίσης βραβεία. Η Whitney και ο Kevin παρέμειναν φίλοι και εκείνος έδωσε ένα εγκώμιο στην κηδεία της.

I Will Always Love You

Το τραγούδι που εμφανίζεται στο The Bodyguard θα γίνει το σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις από γυναίκα καλλιτέχνη. Το δημοφιλές τραγούδι εμφανίστηκε στην ταινία και παραμένει ένα εμβληματικό τραγούδι που η Whitney τραγούδησε υπέροχα. Το I Will Always Love You παραμένει το μεγαλύτερο σε πωλήσεις μη φιλανθρωπικό σινγκλ με πάνω από 9 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Κεφάλαιο Bobby Brown

Η Whitney και ο Bobby παντρεύτηκαν το 1992. Ο Bobby είναι ένας σταρ της ποπ μουσικής από μόνος του έχοντας εμφανιστεί με το συγκρότημα New Edition και ως σόλο καλλιτέχνης. Ωστόσο, δεν πέτυχε ποτέ τη φήμη που έκανε η γυναίκα του και έβλαψε τον γάμο. Με την επιτυχία του The Bodyguard και του τραγουδιού I Will Always Love You, ο Bobby δυσκολεύτηκε να ζήσει στο προσκήνιο της συζύγου του. Η χρήση ναρκωτικών και η ενδοοικογενειακή βία αμαύρωσαν τον γάμο. Ο Μπόμπι συνελήφθη το 2003 με κατηγορίες ενδοοικογενειακής κακοποίησης. Το ζευγάρι χώρισε το 2007.

Η κόρη του Bobby και της Whitney γεννήθηκε το 1993. Ήταν η αγάπη της ζωής τους και ξεκινούσε τη δική της καριέρα στο τραγούδι. Ο θάνατος της μητέρας της την κατέστρεψε. Η Μπόμπι πέθανε το 2015 σε ηλικία 22 ετών. Βρέθηκε αναίσθητη στην μπανιέρα της, τόσο παρόμοια με τον θάνατο της μητέρας της.

Whitney Houston: Ο θάνατός της

Η Whitney βρέθηκε νεκρή στις 11 Φεβρουαρίου 2012 στο ξενοδοχείο Beverly Hilton. Βρέθηκε μπρούμυτα στην μπανιέρα του δωματίου της γεμάτη νερό. Η επίσημη αιτία θανάτου της ήταν ο πνιγμός και η καρδιακή πάθηση. Διαπιστώθηκε ότι η καρδιακή πάθηση προκλήθηκε από χρήση κοκαΐνης. Ο θάνατός της συνέβη την παραμονή των βραβείων Grammy και ακύρωσε την εκδήλωση. Το βράδυ του θανάτου της, η Whitney ήταν προγραμματισμένη να εμφανιστεί στο πάρτι πριν το Grammy του Clive Davis. Η απώλειά της έγινε αισθητή πολύ εκείνο το βράδυ και το επόμενο βράδυ στα βραβεία Grammy. Υπήρχαν πολλά αφιερώματα στη Whitney κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η επιμνημόσυνη δέηση της Whitney πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία New Hope Baptist στο New Jersey. Στην Εκκλησία ξεκίνησε το κοινό της τραγούδι ως σολίστ στο Junior Gospel Club. Ο Μπόμπι Μπράουν εμφανίστηκε στην κηδεία απρόσκλητος και οδηγήθηκε έξω. Η Whitney είναι θαμμένη σε ένα νεκροταφείο του New Jersey. Η ταφόπλακα της περιλαμβάνει γραμμές από την εμβληματική επιτυχία της I Will Always Love You.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments