Πολιτισμός

Berlinale 2022: Γυναίκες πήραν όλα τα κορυφαία βραβεία στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου

Berlinale 2022: Γυναίκες πήραν όλα τα κορυφαία βραβεία στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία - Exberliner logo

Berlinale 2022: Η Carla Simon βραβεύτηκε με τη 'Χρυσή Άρκτο' για την ταινία 'Alcarras'.

Η Καταλανή σκηνοθέτης Carla Simon βραβεύτηκε με το κορυφαίο βραβείο της Berlinale 2022, τη Χρυσή Άρκτο, για την ταινία της ‘Alcarras’. Γυναικεία υπόθεση ήταν όλα τα κορυφαία βραβεία στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου,αφού όλα τα σημαντικά βραβεία δόθηκαν σε γυναίκες καλλιτέχνιδες. Το ‘Alcarras’ είναι η δεύτερη της Simon μετά το ‘Summer 1993’ που είναι γυρισμένη στην Καταλονία και αφορά σε μια αγροτική οικογένεια που προσπαθεί να διαχειριστεί την έξωση από την ιδιοκτησία της.

View this post on Instagram

A post shared by Berlinale (@berlinale)

Το δεύτερο μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ δόθηκε στον Νοτιοκορεάτη Hong Sangso που σκηνοθέτησε

Δεύτερη χρονιά που το φεστιβάλ δεν κατηγοριοποιεί τα βραβεία ανάλογα με το φύλο του καλλιτέχνη, οι γυναίκες κατάφεραν να διακριθούν στις περισσότερες κατηγορίες, όπως η Γαλλίδα auteur Claire Denis για το δράμα ‘Fire’, αλλά και η Laura Basuki για την ερμηνεία της στο “Before, Now and Then (Nana)”. Ειδική Μνεία κέρδισε και το “Βανακούβερ” της Αρτέμιδος Αναστασιάδου στο διαγωνιστικό τμήμα Generation Kplus.

View this post on Instagram

A post shared by Berlinale (@berlinale)

Το δεύτερο μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ δόθηκε στον Νοτιοκορεάτη Hong Sangso που σκηνοθέτησε, έγραψε, έκανε την παραγωγή, το μοντάζ και τη μουσική για το “The Novelist’s Film”. Το βραβείο της κριτικής πιτροπής του Φεστιβάλ πήρε ακόμα μια γυναίκα, η μεξικανή Natalia Lopez Gallardo για την πρώτη της ταινία ‘Robe of Gems’.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments