Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Θύελλα αντιδράσεων απο τις δηλώσεις Τσακαλώτου

ΣΥΡΙΖΑ: Θύελλα αντιδράσεων απο τις δηλώσεις Τσακαλώτου
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου περί ανασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα.

Σάλο έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις του ηγέτη των 53+ περί «ανασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα» και «κακής επιλογής συμβούλων». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, επέλεξε να δώσει μια συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» στην οποία εμφανίστηκε, όπως τουλάχιστον τον κατηγορούν, να επιδιώκει το «χτίσιμο πολιτικού προφίλ» ενόψει του κρίσιμου συνεδρίου του κόμματος.

Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον και νέα συνέντευξη του στο ΜΕΓΚΑ αργά το βράδυ στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη. «Ας κατέβει υποψήφιος απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα για να τελειώνει η εσωτερική γκρίνια», σημειώνουν με δηκτικό τρόπο, οι επικριτές του, θεωρώντας πως με τη χθεσινή του συνέντευξη, είχε ως στόχο τη πολιτική και προσωπική υποβάθμιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η χθεσινή συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου, για πολλούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε τη σπίθα που άναψε ένα φυτίλι που ήταν έτοιμο εδώ και πολύ καιρό.

Οι εσωτερικές αντιθέσεις εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών, έχουν λάβει τη μορφή ενος ιδιότυπου εμφυλίου πολέμου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πολλοί εμφανίστηκαν να κατηγορούν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ως «δήθεν αριστερό» και «αριστοκράτη πολιτικό». Η φράση του «αν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολλέγιο, στην Οξφόρδη (Queen’s College) που ιδρύθηκε το 1341, δεν έχεις ανασφάλεια.

Έχεις μια «αστική αυτοπεποίθηση», έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και σκληρών αναρτήσεων στα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα, εντός των οποίων αρέσκονται να πολιτεύονται τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ! Η παραπάνω απάντηση του για τα σπουδαία σχολεία στα οποία φοίτησε και έλαβε την «αυτοπεποίθηση» αυτή, προκάλεσε, επίσης, και ειρωνικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα από αρκετά μέλη της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ – και όχι μόνο, αφού ακόμα και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη σχολίασαν με ειρωνικό τρόπο. «Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει τελειώσει το σχολείο των Αμπελοκήπων», σχολίασαν μερικοί, με νόημα.

Την ίδια  στιγμή ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτήριζε ως «ανασφαλή» τον Αλέξη Τσίπρα ενώ εκτιμούσε το Κυριάκο Μητσοτάκη πως διαθέτει ένα πολιτικό ατού να διαλέγει καλούς συμβούλους: «δεν είναι και λίγο αυτό», συμπλήρωνε με νόημα.

Κάποιοι καλούν από χθες τον Ευκλειδη Τσακαλώτο να ονοματίσει «ποιοι είναι οι καλοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού και ποιοι οι κακοί του αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης»!

Αυτό, ίσως που εχει προκαλέσει, και σε πολιτικό επίπεδο,τις θυελλώδεις αντιδράσεις είναι η φράση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το Κυριάκο Μητσοτάκη και το πελατειακό κράτος: «να σας πω δεν περίμενα το πελατειακό κράτος θα επέστρεφε στο βαθμό που επέστρεψε. Παρότι όπως καταλαβαίνετε δεν είμαι πρόεδρος του φαν κλαμπ του Κυριάκου Μητσοτάκη, πίστευα ότι σε αυτόν τον τομέα θα έκανε τη διαφορά»!

Είναι σαφές πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επέλεξε να δώσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη και επέλεξε, επίσης, να πει ακριβώς αυτά που είπε. Οι κανόνες της δημοσιογραφίας και των συνεντεύξεων είναι δεδομένοι. Η επιλογή των απαντήσεων έχει μεγαλυτερο ρίσκο από τις ίδιες τις ερωτήσεις. Επομένως ο συνεντευξιαζόμενος, γνωρίζει τι λέει, σε ποιον το λέει και γιατί το λέει.

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει εντός του κόμματος, διαμορφώνει νέες συνθήκες στην αξιωματική αντιπολίτευση. Μια μεγάλη εσωστρέφεια με χαρακτηριστικά ανθρωποφαγίας. Οι ιδεολογικές διάφορες-που στην αριστερά ήταν πάντα αιτίες σοβαρών προβληματισμών-έχουν μετατραπεί σε προσωπικές συγκρούσεις, ξεπερνώντας κατά πολύ το αξιακό σύστημα της αριστεράς…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments