Διεθνή

Πούτιν: Εγκρίθηκε από το ρωσικό κοινοβούλιο το αίτημα του για χρήση του στρατού στο εξωτερικό

Πούτιν: Εγκρίθηκε από το ρωσικό κοινοβούλιο το αίτημα του για χρήση του στρατού στο εξωτερικό
Άμεση και ομόφωνη ήταν η απόφαση του ρωσικού κοινοβουλίου να εγκρίνει το αίτημα του Ρώσου προέδρου για την ανάπτυξη στρατού στο εξωτερικό

Ομόφωνα ενέκρινε η Ρωσική Γερουσία το αίτημα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στο εξωτερικό.

Απευθυνόμενος στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της συνόδου, ένας από τους αναπληρωτές υπουργούς Άμυνας της Ρωσίας είπε ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή και ζήτησε να εγκριθεί  μια ανάπτυξη του στρατού της στο εξωτερικό, κάτι που συμμερίστηκαν τελικά και τα υπόλοιπα μέλη της Γερουσίας.

Νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Αζέρο ομόλογό του Ιλχάμ Αλίεφ, δήλωσε ότι δεν έχει την πρόθεση να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία, την επομένη της αναγνώρισης των φιλορώσων αυτονομιστών στην Ουκρανία και μιας ομιλίας όπου αρνήθηκε τη νομιμότητα του ουκρανικού κράτους.

“Είχαμε προβλέψει πως θα υπήρχαν εκτιμήσεις όπως ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία”, είπε και πρόσθεσε “αυτό δεν είναι καθόλου η πραγματικότητα”.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε πως μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, η Ρωσία “αναγνώρισε τις νέες πραγματικότητας και εργάστηκε δραστήρια προκειμένου να ενισχύσει” τη συνεργασία με τις υπόλοιπες πρώην σοβιετικές χώρες, επικαλούμενος ως παράδειγμα το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν.

Όπως είπε, η Ουκρανία είναι σε μια “διαφορετική κατάσταση” γιατί “το έδαφος αυτής της χώρας χρησιμοποιείται από τρίτες χώρες προκειμένου να προκαλέσουν απειλές σε ό,τι αφορά στη Ρωσία”.

Από το Κρεμλίνο τονίστηκε  ότι ελπίζει ότι η αναγνώριση από τη Ρωσία δύο αποσχισμένων ουκρανικών περιοχών ως ανεξάρτητων θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ηρεμίας και ότι η Μόσχα παραμένει ανοιχτή στη διπλωματία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, οι οποίες ήδη βρίσκονται σε διαδικασία επιβολής κυρώσεων.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να πει εάν οι ρωσικές δυνάμεις είχαν ήδη εισέλθει στις δύο αυτονομιστικές περιοχές που συχνά αναφέρονται ως Ντονμπάς. Είπε επίσης ότι η απόφαση αποστολής δυνάμεων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης.

Στο μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε την Τρίτη πως η Ουκρανία ενδέχεται να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία, αφού η Μόσχα αποφάσισε να αναγνωρίσει δύο περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας ως ανεξάρτητες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments